HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆνοιξε αυλαία το Λευκαδίτικο Καρναβάλι

Άνοιξε αυλαία το Λευκαδίτικο Καρναβάλι

Με την παρέλαση του Καρνάβαλου στην κεντρική αγορά της Λευκάδας ξεκίνησε σήμερα Τσικνοπέμπτη το Λευκαδίτικο καρναβάλι. Το φετινό θέμα είναι «άλλο καπέλο και τούτο».

Στην παρέλαση συμμετείχαν και χορευτές του Ορφέα με ένα πολύ όμορφο γαϊτανάκι. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μικρή και το κέφι ανύπαρκτο. Το τσουχτερό κρύο ίσως ήταν ένας αποτρεπτικός παράγοντας και κατά την άποψη μου και το σκοτάδι! Ο καρνάβαλος έκανε την εμφάνιση του στις 7:45 μ.μ. Οι πιο ευχάριστες νότες της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος, και οι αντιδήμαρχοι με τα ωραία αποκριάτικα καπέλα που φορούσαν.

Ίσως είμαστε η μοναδική πόλη που κάνει καρναβάλι στο σκοτάδι. Μια λαθεμένη συνήθεια των προηγούμενων χρόνων, την οποία όπως όλα δείχνουν, υιοθέτησε άκριτα και η νυν διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου.

Σε όλη την Ελλάδα, οι καρναβαλικές παρελάσεις ξεκινούν το μεσημέρι. Η Λευκάδα επιμένει στο σκοτάδι. Η αποκριά, το καρναβάλι είναι πρωτίστως απόλαυση οπτική. Ξοδεύονται χρήματα, κόπος, πολλές εργατοώρες από τα γκρουπ να φτιάξουν άρματα, στολές, να κάνουν πετυχημένες μεταμφιέσεις και μακιγιάζ και μέσα στο σκοτάδι ίσα που αχνοφαίνονται.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το βράδυ ακόμη και ψύχος να μην υπάρχει, περιορίζονται οι δυνατότητες σε ηλικιωμένα άτομα, σε γονείς με μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν τα δρώμενα.

Ελπίζω πως το θέμα της ώρας πρέπει να επανεξεταστεί από το Πνευματικό κέντρο, με δεδομένες και εν μέρει δικαιολογημένες, τις καθυστερήσεις από την αναγγελθείσα ώρα.

Προηγουμενο αρθρο
Νέο Βιβλίο του Δημήτρη Ε. Σολδάτου
Επομενο αρθρο
Βίντεο με τη συμμετοχή του Ευκλέα Λευκάδας στο Athens Challenge

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.