HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ«Έγκλημα στον παράδεισο»: μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ

«Έγκλημα στον παράδεισο»: μυθιστόρημα της Τατιάνας Αβέρωφ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στην καρδιά του Χειμώνα, τώρα που οι αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες μάς κρατούν στο σπίτι, ένα καλό βιβλίο είναι ο μόνος φίλος που μας συντροφεύει και μας απομακρύνει από τα αυξημένα καθημερινά μας προβλήματα . Η Τατιάνα Αβέρωφ κυκλοφόρησε πρόσφατα ( Νοέμβριος 2017) από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το μυθιστόρημα «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ», που με ταξίδεψε σε ένα ακριτικό χωριό της πατρίδας της , της Ηπείρου, δεκαπενταύγουστο, να παρακολουθώ τη ζωή της πρωταγωνίστριας Μαρίας Λάζου και όχι μόνο. Έγραψε επίσης: ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ(το ξέφωτο, Αύγουστος, Ανοιχτή γραμμή, Θράσος, Δέκα ζωές σε μία), ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ(Μαθαίνοντας τα παιδιά να συνεργάζονται, Συνεργασία στη μάθηση), ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ(Τα ηρωικά χρόνια ,του Στρατή Χαβιαρά).

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» και: Παρθένα φύση, Αύγουστος ο καλύτερος μήνας, κάτοικοι αγνοί – φιλόξενοι, ο δήμαρχος, η αγροτική γιατρός, οι αστυνομικοί, οι μοναχοί κοντινού μοναστηριού της Παναγίας, ο ιδιόρρυθμος νεαρός βοσκός, ο ταβερνιάρης, αλλά και χαρακτήρες παράξενοι, γεμάτοι μυστήρια και διακατεχόμενοι από φιλοδοξία, ιδιοτέλεια και δόλο, έτοιμοι να κατασπαράξουν το διπλανό τους, μακριά από τη βουή μιας μεγαλούπολης. Είναι αλήθεια εύκολο μια νεαρή γυναίκα γιατρός να κάνει το αγροτικό της σε ένα χωριό της Ηπείρου ή της επαρχίας; Πώς τη βλέπουν οι ντόπιοι, τι ρόλο μπορεί ο έρωτας να παίξει στη ζωή της; Πώς εκείνη θα βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει όσα της καταλογίζουν, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, της αστυνομίας, των άλλων γυναικών που η κοινωνία τις θέλει κατώτερες από τους άνδρες;

Στις 272 σελίδες του βιβλίου, με αφήγηση σε 3ο ή 1ο πρόσωπο, περιεκτικούς διαλόγους και κατατοπιστικές περιγραφές, αυτή η ιστορία μυστηρίου διαβάζεται με μια ανάσα, αφού διαδραματίζονται γεγονότα αναπάντεχα, που δυσκολεύουν τη ζωή των χαρακτήρων και κρατούν σε αγωνία τον αναγνώστη. Γιατί η Μαρία Λάζου, αγροτική γιατρός, εκεί που νομίζει πως εγκλιματίστηκε και όλα θα είναι όμορφα μακριά από την Αθήνα, έχει δύσκολο έργο να επιτελέσει , μετά το φόνο του Δημάρχου Κωλέττη και τον ερχομό από τα Γιάννενα του αστυνόμου Περικλή Γαλάνη. Η εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου του Δημάρχου γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη, μετά από ένα 2ο φόνο ενός μοναχού και δύο διαρρήξεις στον Παράδεισο. Μάλιστα, ο ντόπιος ανθυπαστυνόμος Κιτσούλης θέτει πολλά εμπόδια για τους δικούς του λόγους, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής της παράξενης κοινότητας με τα μυστικά και τα ψέματά της. Ποιος είναι ο ρόλος της συζύγου του νεκρού Δημάρχου , ποιος σκότωσε τους δύο άνδρες και τι θα κάνει τελικά η νεαρή γιατρός;

Ένα βιβλίο, που αξίζει να διαβαστεί, γιατί όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο « είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα χαρακτήρων , που συνδυάζει το σασπένς της αστυνομικής πλοκής με μια διεισδυτική ματιά στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής επαρχίας. Ένα καυστικό σχόλιο για την πραγματικότητα της μικρής κλειστής κοινωνίας στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης και μια ερωτική ιστορία που σιγοβράζει…»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ – ΝΤΑΝΟΥ

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις συγχωνεύσεις σχολείων
Επομενο αρθρο
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας στο CERN

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.