HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο και από τα νοτιοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επικίνδυνα φαινόμενα από το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν: κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο.

Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στέρεα (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η κακοκαιρία θα πλήξει από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χωράς.

Η κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά: τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν: τα νησιά του ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, ενώ προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές: της ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στέρεας (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, σήμερα, αύριο και την Κυριακή ο καιρός χαρακτηρίζεται από βροχές και καταιγίδες.

Προηγουμενο αρθρο
Μια στοργική αγκαλιά
Επομενο αρθρο
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Υποθαλάσσια Σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.