HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΈλλειμμα εσόδων… και εμπιστοσύνης

Έλλειμμα εσόδων… και εμπιστοσύνης

Του Μανώλη Θερμού

Πρόεδρου Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λευκάδας

Υπερφορολόγηση, βραχυχρόνιες μισθώσεις, ληστρικά ποσοστά στις πλατφόρμες, η εποχικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, ελλείψεις σε υποδομές κάνουν τις αυξήσεις στα έσοδα των ξενοδόχων να εξανεμίζονται.

Οι αφίξεις τουριστών αυξάνονται ενώ τα καθαρά κέρδη μειώνονται. Αναδεικνύεται, συνεπώς ένα σημαντικό πρόβλημα για την βιωσιμότητα και το μέλλον του ξενοδοχειακού κλάδου και του τουρισμού γενικότερα.

Άλλοι, δεν γνωρίζουν και δεν αντέχουν, άλλοι (πολύ περισσότεροι…) δεν θέλουν και άλλοι χαλαρώνουν προσβλέποντας στα απρόσμενα μεγαλεία ενός μεγάλου κόμματος. Επιπροσθέτως, λείπει και η ισχυρή πολιτική βούληση για προστασία του κλάδου. Κατά συνέπεια λείπει και το σχέδιο για την προστασία από τις προαναφερθέντες, αιτίες των προβλημάτων.

Ας το κάνουμε μόνοι μας . Ας προστατεύσουμε τα ξενοδοχεία μας και τα έσοδα μας. Μην παραμυθιαστούμε ούτε να παραδοθούμε. Να αγωνιστούμε για να δημιουργήσουμε τους όρους για καλύτερες ημέρες και θα τα καταφέρουμε. Μην αφήνουμε τις πλατφόρμες κρατήσεων να μας ληστεύουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Ας διαπραγματευτούμε σκληρά τα ποσοστά που ζητάνε. Ο αγώνας είναι άνισος, είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να τα βάλεις με τους γίγαντες. Οφείλουμε, όμως να αγωνιστούμε.

Η μικρή επιχείρηση, τα μικρά ελληνικά ξενοδοχεία είναι ανίκανα να αφομοιώσουν τεχνολογία. Αυτό το ξέρουν οι διεθνείς πλατφόρμες κρατήσεων. Υπάρχει μια προκατάληψη εναντίον του μικρού αυτού μεγέθους που έχει ως αποτέλεσμα, το μικρό ξενοδοχείο να γίνεται εύκολος στόχος για τον οποίο ελάχιστοι κόπτονται πραγματικά.

Οι πολιτικοί προτιμούν να επισωρεύουν και άλλα βάρη σε επιχειρήσεις παρά να δυσαρεστήσουν κάποιους ψηφοφόρους. Το ελληνικό ξενοδοχείο είναι το θύμα.

Η κατακλείδα είναι ότι αφού ο ελληνικός ξενοδοχειακός κλάδος, αποτελείται πρωταρχικά από μικρές επιχειρήσεις, κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί κάποια λύση, που δεν απαιτεί θαυματουργή εξωτερική παρέμβαση.

Από τον «από μηχανής Θεό» στο «βάλε Παναγιά το χέρι Σου» η απόσταση είναι μικρή.

Εξάλλου εκτός από «μεγάλα λόγια» απαιτούνται και άλλα πράγματα…

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Προχωρούν οι πληρωμές για τις μελέτες κατασκευής των έργων ύδρευσης Νομών Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήριο του π. Νικηφόρου, Ηγούμενου Μονής Παναγίας Φανερωμένης

2 Σχόλια

  1. anwnimos
    24 Φεβρουαρίου 2018 at 14:00 — Απάντηση

    Ναι αγαπητή Μαρία Κ. όμως τουλάχιστον διορίζονται συριζαίοι. Διατηρούμε το ηθικό πλεονέκτημα. Πολεμάμε το μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού. Δε δίνουμε σε ιδιώτες τα ιβάρια. Δεν ξεπουλάμε το ελληνικό. Τουλάχιστον οι τωρινοί δεν τρώνε…Τουλάχιστον τώρα φορολογούνται οι ανάλγητοι ιδιώτες για να πληρώνονται οι καρανίκες. Τουλάχιστον κρατάμε το δημόσιο όρθιο. Που είναι εκείνος ο Μιχάλης που τα εξηγεί καλύτερα….

  2. Μαρια Κ.
    24 Φεβρουαρίου 2018 at 09:42 — Απάντηση

    Πειτε βρε παιδια τα πραματα με τ ονομα τους.
    Μας εχουν ρημαξει.
    Δεν εχω να πληρωσω τουτο το μηνα κατι,κλεινουν τους λογαριασμους. Αντε 2 μηνες να ξεμπλοκαρεις. Κι αν εχεις και κανα παιδι που απ αυτο το λογαριασμο πληρωνει σαν φοιτητης την διατροφη του,κλαψτα.
    Δειτε αγγελιες ποσο ξεπουλαει ο κοσμος τα σπιτια του για να μην τα βγαλουν σε πλειστηριασμο.
    Νεκρη η αγορα σε ολα τα ειδη.Ακομα και τα οικοδομικα..
    Φοροι,παναγια βοηθα, απειλες..Ναι απειλες η πληρωνεις η σου κανω τουτο τ αλλο..
    Δεν αντεχονται αλλο,δεν βασταμε αλλο

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.