HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΈνας απογευματινός περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας

Ένας απογευματινός περίπατος στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Λευκάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Από το Πνευματικό Κέντρο ξεκίνησε η ομάδα αποτελούμενη από πολίτες και μέλη της  ομάδας βόλεϊ Λευκάδας «Ελπίδες». Ξεναγός ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Και δεν θα μπορούσε να βρεθεί καταλληλότερος για την ξενάγηση. Ο π. Ιωαννίκος εκτός των γνώσεών του για τους χώρους και τα κτήρια του ιστορικού κέντρου, διαθέτει μεταδοτικότητα και απλότητα στη διήγηση που έκαναν την ξενάγηση χρήσιμη και ενδιαφέρουσα και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η ομάδα ξεκίνησε από το Πνευματικό κέντρο. Σημεία ενδιαφέροντος της διαδρομής αποτέλεσαν: Οδός Αμαξικής, ναός Αγίου Βασιλείου, Παναγίας των Ξένων, Πλατεία Μαρκά, Πλατεία Ι. Ζαμπελίου, παλιά δικαστήρια και σχολεία, ναός Μητροπόλεως, κεντρική αγορά με αναφορές στα πλέον εμβληματικά κτίρια, ναός Παντοκράτορα (τάφος Βαλαωρίτη), οδός Αγίων Αναργύρων, Δημόσια Βιβλιοθήκη, Πλατεία Αγίου Δημητρίου (παλιά Ηλεκτρική Εταιρεία, παγοποιείο), κεντρική Πλατεία, κτίριο Φιλαρμονικής, Κάτω Βρύση, κτίριο πρώην ξενοδοχείου Αβέρωφ. Η δράση ολοκληρώθηκε στην παραλία στην ξύλινη γέφυρα.

Η διαδρομή και η ξενάγηση κράτησε 75 λεπτά και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

«…για να πάει κανείς πιο πέρα, πιο μπροστά, πρέπει να γνωρίζει τι έχει γίνει, κι όσο καλύτερα και βαθύτερα το γνωρίζει, τόσο καλύτερα προχωρεί με ασφάλεια με γνώση και με βάθος…»*

Ελεάννα Ματαράγκα

* Σ. Βρεττός

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από Αμφιλοχία - Λευκάδα και Άκτιο - Βόνιτσα λόγω έργων
Επομενο αρθρο
«Σεισμός η χρεοκοπία της Thomas Cook»: Για καταστροφή μιλούν Ελληνες ταξιδιωτικοί πράκτορες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.