HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΈνα αντίδωρο στην κα Τούλα Σκληρού

Ένα αντίδωρο στην κα Τούλα Σκληρού

Η φίλη μου η Ιωάννα μου είπε ότι απόψε της θυμίζει ένα απόγευμα του 19ου αιώνα.

Στην πρώτη (1) εικοσαετία περίπου της 3ης χιλιετίας είναι στο προσκήνιο μια βαθιά με μεγάλο ορίζοντα δυστυχώς οικονομική-πολιτική-κοινωνική και πολιτισμική κρίση η οποία πρώτα και κύρια χτυπάει και πληγώνει την πατρίδα μας καθώς και οι πόλεμοι που ολέθριο αποτέλεσμά τους είναι η προσφυγιά, η φτώχεια και η απελπισία.

Σ’ αυτό το γκρίζο και σκοτεινό τοπίο ήταν επικεντρωμένες οι σκέψεις μου χθες τη νύχτα όταν κάποια στιγμή αποκοιμήθηκα. Αλήθεια τί λύτρωση.

Μέσα στον ύπνο μου έβλεπα γοργόνες και άκουγα φωνές. Η Άννα, ο Δήμος, ο Τάκης, ο Λευτέρης, ο Γιώργος με ρωτούσανε όχι αν ζει ο μεγάλος στρατηλάτης και αναμορφωτής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αλλά αν υπάρχει και αν λειτουργεί η κινηματογραφική λέσχη. Ναι τους απάντησα ζει χάρις στους φίλους της και τις άοκνες επίμονες και ανιδιοτελείς προσπάθειες της Τούλας. Τη γνωρίζετε βέβαια την κα Τούλα Σκληρού.

Η κινηματογραφική λέσχη για 46 χρόνια είναι για την μικρή μας πόλη μια όαση στο καταχείμωνο.

Τμήμα του Ορφέα που έχει προσφέρει στο Πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας οι ταινίες της μια φορά την εβδομάδα αρχίζουν το Νοέμβριο και τελειώνουν πριν την Λαμπρή.

Σε μια περίοδο και ένα μέλλον με μεγάλη ξηρασία η Τούλα παθιάζεται να φυτεύει και να καλλιεργεί ωραίες τριανταφυλλιές. Όμορφα πολύχρωμα λουλούδια όπου με το μεθυστικό άρωμά τους ευωδιάζει η φύση και οι άνθρωποι. Εμείς οι ίδιοι.

Την κινηματογραφική λέσχη ανεξάρτητα από τις όποιες επιφυλάξεις είναι επιτακτική ανάγκη να την αγαπάμε και να την προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού.

Τούλα σε εκτιμώ και σε συμπαθώ όπως όλοι μας πιστεύω.
Σας ευχαριστώ θερμά

Σπύρος Θάνος
Λευκάδα 28 Φεβρουαρίου 2016*

*Από την εκδήλωση της κινηματογραφικής Λέσχης του Ορφέα «Τσάι, συμπάθεια και μουσική”

Προηγουμενο αρθρο
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης: από την «Ποιητική Άνοιξη» στον Ι.Ν. Παντοκράτορα
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.