HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΈνα Επιστολικό Δελτάριο του 1904

Ένα Επιστολικό Δελτάριο του 1904

Εικονίζεται ο δρόμος (χωμάτινος την εποχή εκείνη), που συνδέει την πόλη με την σημερινή πλωτή γέφυρα. Καταμεσής του δρόμου ένα συμπαθητικό τετράποδο (γαϊδουράκι;) με δυο συνόδους. Μπροστά και αριστερά η συστάδα των δέντρων είναι ο περίλαμπρος κήπος της εποχής εκείνης το Μποσκέτο. Το κτίριο που δεσπόζει στο τέλος του δρόμου ήταν η οικία Κατσικογιάννη σημερινό ξενοδοχείο «Nirikos» και στα δεξιά η σημερινή οδός Άγγελου Σικελιανού.

Η καρτ ποστάλ (card postal) είναι εικονογραφημένη κάρτα από χοντρό χαρτί ή λεπτό χαρτόνι, κυρίως ορθογώνιου παραλληλόγραμμου σχήματος, η οποία στην μπροστινή της όψη έχει φωτογραφία ή ζωγραφική απεικόνιση, συνήθως κάποιου από τα αξιοθέατα ενός τόπου. Στην πίσω όψη υπάρχει χώρος για να γράψει ο αποστολέας σύντομο κείμενο και τα στοιχεία και διεύθυνση του παραλήπτη. Αποστέλλεται ταχυδρομικά χωρίς να απαιτείται φάκελος.

Η επίσημη ονομασία του ήταν παλαιότερα Επιστολικόν Δελτάριον.

Τα καρτ ποστάλ μπορεί να είναι κατασκευασμένα και από άλλα υλικά, όπως λεπτή φλούδα ξύλου (καπλαμά), λεπτή φλούδα χαλκού, πάπυρο, φοινικόφυλλα κ.ά. Σε αρκετές χώρες τα καρτ ποστάλ ταχυδρομούνται με μικρότερο τέλος απ’ ό,τι οι επιστολές, γι’ αυτό και παλαιότερα η χρήση τους ήταν αρκετά διαδεδομένη.

Προηγουμενο αρθρο
Ο χορός των γερόντων στο Ζάλογγο
Επομενο αρθρο
Reuters: Πασίγνωστο ταλκ προκαλεί καρκίνο – Περιέχει αμίαντο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.