HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΈνα πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο στην παραλία της Λευκάδας

Ένα πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο στην παραλία της Λευκάδας

Είναι αδύνατον να περάσεις το δρόμο και να μην σταθείς να καμαρώσεις αυτό το πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο που δεσπόζει στο σημείο που οδός Καλκάνη συναντά την παραλιακή οδό Πανάγου.

Είναι ένα στολίδι και αξίζουν συγχαρητήρια στους ενοίκους που το έχουν αναπαλαιώσει και το συντηρούν υποδειγματικά.

Οικία Σέρβου, καταγράφεται από τον Δήμο Μαλακάση και πρόκειται για το σπίτι του βουλευτή Γεράσιμου Σέρβου (1819 -1900).

Ο Γεράσιμος Σέρβος ήταν γιος του ευγενή Σπυρίδωνος Σέρβου. Όταν γεννήθηκε ο Γεράσιμος Σέρβος το 1819, ήταν λίγο μετά την εξέγερση των αγροτών, όπως πιστοποιεί η πράξη της βάπτισής του στις 30 Νοεμβρίου 1819.

Ο Γεράσιμος Σέρβος φοίτησε στο γυμνάσιο Λευκάδας και το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους στην Γενική Επιτροπή Κέρκυρας που ήταν εντεταλμένοι για επιβράβευση, «δια την άκραν επιμέλειαν, ευπείθειαν και χρηστοήθειαν». Στη συνέχεια σπούδασε νομικά στην Ιόνιο Ακαδημία της Κέρκυρας. Μετά την αποφοίτησή του επιστρέφει στην Λευκάδα, όπου το 1851 ήταν καθηγητής της ιταλικής στο γυμνάσιο Λευκάδος.

Το 1857 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Ιονίου Βουλής και ήταν εξαρχής με την παράταξη των «ενωτικών». Εξελέγετο συνεχώς βουλευτής της Ιονίου Βουλής μέχρι το 1864. Αργότερα συμμετείχε και στο ελληνικό κοινοβούλιο και εξελέγη Βουλευτής Κέρκυρας (επαρχία Λευκάδος) διαδοχικά το 1865, το 1868, το 1869, το 1872, το 1874, το 1875 όπου τοποθετήθηκε υπουργός Ναυτικών, το 1892 και το 1895. Κέρδισε συνολικά οχτώ εκλογικές αναμετρήσεις, δύο (2) της Ιονίου Βουλής και έξι (6) της Βουλής των Ελλήνων, ρεκόρ σε εκλογικές νίκες. Απεβίωσε στις 15 Μαΐου 1900.

Προηγουμενο αρθρο
Στον Υφυπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου ο Θανάσης Καββαδάς
Επομενο αρθρο
Οι ρίζες μου- στη μνήμη του πατέρα μου Χαράλαμπου Ζυγόπουλου και του παππού μου Κωνσταντίνου Φούντογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.