HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈνα πρωτότυπο βιβλίο επισκεπτών!

Ένα πρωτότυπο βιβλίο επισκεπτών!

Το είδαμε και αυτό! Για την ακρίβεια το είδε φίλος και το φωτογράφισε αυτές τις μέρες που επισκέφτηκε το φρούριο του Τεκέ ή Κάστρο του Γρίβα πριν την Περατιά.

Στη στοά μετά την είσοδο έχει κρεμαστεί χαρτί τοποθετημένο μέσα σε πλαστικό. Ζητά από τους επισκέπτες να γράψουν ημερομηνία, πόσοι είναι και από που έρχονται. Ένα τετράδιο σπιράλ κρεμασμένο δέχεται τις απαντήσεις. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το τετράδιο είναι μεν φύλλο φτερό αλλά και γεμάτο από απαντήσεις επισκεπτών που ανταποκρίθηκαν στην παράκληση.

Προξενεί έκπληξη ο τρόπος που διάλεξε ο ενδιαφερόμενος να αντλήσει στοιχεία – πιστεύουμε να μην είναι επίσημος φορέας.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως είναι οι απαντήσεις. Είναι σε διάφορες γλώσσες και στην Ελληνική. Για τους ξένους επισκέπτες του κάστρου έτσι όπως είναι νομοταγείς και πειθαρχημένοι, δεν παραξενευόμαστε που κάθισαν και δήλωσαν τα αιτούμενα στοιχεία. Εντάξει μπορεί να έβαλαν και τα γέλια με το χάλι μας.

Το αξιοπερίεργο είναι οι απαντήσεις των ελλήνων. Μας κατέπληξαν. Ένας λαός που στην πλειοψηφία του δεν πειθαρχεί στα σήματα της οδικής κυκλοφορίας, περνά στα φανάρια με κόκκινο -το πορτοκαλί έχει προ πολλού εκλείψει- που δεν «σηκώνει μύγα στο σπαθί του», κάθισε αδιαμαρτύρητα και συμπλήρωσε στοιχεία σε ένα πατσαβουρόχαρτο.

Προηγουμενο αρθρο
Ήταν ζωγραφιστά τα εκδοτήρια που εγκαινίασε ο Τσίπρας
Επομενο αρθρο
Ανασταίνεται η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.