HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈνα χρόνο μετά την πυρκαγιά ανοίγει ξανά το καφέ-εστιατόριο «Βιβλιοθήκη»!

Ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά ανοίγει ξανά το καφέ-εστιατόριο «Βιβλιοθήκη»!

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας, καταστρέφοντας ένα σημαντικό κομμάτι του. Η φωτιά άφησε πίσω της αναπλήρωτα κενά. Αδειές που χάσκουν, περιουσίες που χάθηκαν… Όσοι τουλάχιστον είμαστε ταχτικοί θαμώνες της περιοχής ακόμα δεν μπορούμε να το συνηθίσουμε.

Όπως αναφέραμε πριν από λίγο καιρό, μέσα σ’ αυτή την καταστροφή υπάρχει ένα ευχάριστο γεγονός. Ευχάριστο και συμβολικό ταυτόχρονα. Η οικογένεια του Χρήστου Σβορώνου, δεν το έβαλε κάτω. Αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ένα χρόνο για να αναστήσουν την επιχείρηση που διατηρούσαν για πολλά χρόνια και έγινε στάχτη σε λίγα μόλις λεπτά της ώρας.

Ο Χρήστος Σβορώνος και η γυναίκα του υπήρξαν δυο πολύ χαρακτηριστικές και αγαπητές« φιγούρες» της περιοχής. Η «βιβλιοθήκη», καφενείο, ουζερί και ταβέρνα ήταν το στολίδι της περιοχής. Στεγαζόταν σε ένα πανέμορφο παραδοσιακό κτίριο το οποίο ο ιδιοκτήτης του το περιποιούταν και το πρόσεχε σαν τα μάτια του.

Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια Σβορώνου δούλευε πυρετωδώς. Η επιχείρηση ξαναστήθηκε σχεδόν όπως ακριβώς ήταν.

Είχα συναντήσει από τον Μάιο μήνα τον Χρήστο και μου μίλησε για την πιθανότητα να ανοίξουν μέσα στο καλοκαίρι.

Σήμερα πήγα επίτηδες μέχρι εκεί. Όλα σχεδόν είναι έτοιμα. Οι ιδιοκτήτες είναι κατάκοποι. Δείχνουν όμως χαρούμενοι. Τα πορτοπαράθυρα βάφτηκαν στο γνωστό βυσσινί χρώμα. Οι καρέκλες ίδιες με τις προηγούμενες, όμορφα φωτιστικά και μια μεγάλη κουζίνα βρίσκονται ένα βήμα πριν την κανονική λειτουργία τους.

Μπορεί απόψε, μπορεί αύριο το κατάστημα να ανοίξει! Είναι η μόνη καλή είδηση μετά από την καταστροφική πυρκαγιά. Είναι ο κόπος και η προσπάθεια μιας οικογένειας που δεν λύγισε μπροστά σε μια μεγάλη καταστροφή. Είναι δίδαγμα και παράδειγμα.

Ένα κτίριο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας της πόλης μέσα στο χρόνο, ξαναπαίρνει τη θέση σου, έστω μόνο ως προς το ισόγειο.

Πρέπει το ξεκίνημα της επιχείρησης να συνδυαστεί με μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή που αφορά όλους όσους αγαπάμε το ιστορικό κέντρο. Μια γιορτή για όλη την πόλη…

Προηγουμενο αρθρο
Σύλληψη 40χρονου για κλοπές κατ' εξακολούθηση στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Η Νίκη Λευκάδας σας προσκαλεί στο πιο κεφάτο party του καλοκαιριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.