HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΈνταξη του Νοσοκομείου Λευκάδας στο ΠΕΠ 2014-2020

Ένταξη του Νοσοκομείου Λευκάδας στο ΠΕΠ 2014-2020

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Κέρκυρα, 15-11-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 νέες προσκλήσεις για αίτηση χρηματοδότησης έργων στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο και δημοσιεύτηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης. Πρόκειται για προσκλήσεις που αφορούν στoν Πολιτισμό, στην Υγεία και στην Ύδρευση.

Και οι 3 προσκλήσεις αναφέρονται σε μεταφερόμενα έργα, έργα δηλαδή που βρίσκονται σε εξέλιξη και προέρχονται από το ΠΕΠ 2007-2013.

Ειδικότερα, πρόκειται για:
– Πρόσκληση για την «Ολοκλήρωση Δράσεων προστασίας, ανάδειξης στοιχείων, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» που απευθύνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και στους φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Μεγανησίου).
Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 5.000.000,00€

– Πρόσκληση για την «Αναβάθμιση των υποδομών διαχείρισης πόσιμου ύδατος» που απευθύνεται , σε φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα στη ΔΕΥΑ Ζακύνθου.
Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 1.982. 000,00€

– Πρόσκληση για τη «Συμπλήρωση και βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας (υποδομές α’ θμιας και β’θμιας υγείας)» που απευθύνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την προμήθεια ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού.
Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 1.000.000,00€

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην ένταξη του έργου «Μελέτη, κατασκευή Οικοδομικών – Η/Μ εργασιών και προμήθεια – εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας » στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.
Πρόκειται για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας το οποίο είχε ενταχθεί και ξεκινήσει μέσω του Ε.Π. ΔΕΠΙΝ2007-2013.

Ο προϋπολογισμός του παρόντος έργου (β φάση) ανέρχεται στα 18.495.873,00€ (συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη) ενώ κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 όπου εκτελέστηκε η α’ φάση του έργου πραγματοποιήθηκαν δαπάνες ύψους 13,633,079.45€.

Η β’ φάση περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής Οικοδομικών – Η/Μ εργασιών και της προμήθειας – εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, την κατασκευή υποδομών για την εξυπηρέτηση του νέου Νοσοκομείου, τις συνδέσεις με τους παρόχους ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών και την προμήθεια αξονικού τομογράφου.

Με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να παραδοθεί ένα (1) νέο νοσοκομείο δυναμικότητας 120 κλινών πλήρως εξοπλισμένο με ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό.
Η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται η 31/12/2017.
Δικαιούχοι του έργου είναι η δημόσια εταιρεία “KTIΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ) και ο Δήμος Λευκάδας ενώ φορέας λειτουργίας το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Προηγουμενο αρθρο
Πού πάς καραβάκι...
Επομενο αρθρο
Η «Σύναξη Νέων» και φέτος στην «Καταφυγή»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.