HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈρχεται περιβαλλοντικό «χαράτσι» στο νερό της Λευκάδας

Έρχεται περιβαλλοντικό «χαράτσι» στο νερό της Λευκάδας

Με κοινή απόφαση των συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Σύμφωνα με την απόφαση το Περιβαλλοντικό κόστος, στην ΛΑΠ Λούρου (EL0546) που βρίσκεται στο Υ.Δ. Ηπείρου (EL05), για το έτος 2019, κατανέμεται στις χρήσεις ύδατος σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υ.Δ. Ηπείρου (ΦΕΚ 4664/Β/29-12-2017) ως εξής:

* H οικιακή χρήση περιλαμβάνει την παροχή πόσιμου ύδατος και την αποχέτευση

** H γεωργία περιλαμβάνει τις υποκατηγορίες “2.1 Άρδευση” “2.4 Aντιπαγετική προστασία” “2.3 Υδατοκαλλιέργειες” “2.5 Λοιπές χρήσης ύδατος που εξυπηρετούν αγροτικές δραστηριότητες” της βασικής κατηγορίας “2. Αγροτική χρήση” του παραρτήματος Ι της αρ. 146896/14 ΚΥΑ.

***H κτηνοτροφία περιλαμβάνει και την πτηνοτροφία

Ο προσδιορισμός και η έγκριση του Περιβαλλοντικού Κόστους ασκείται από κοινού μεταξύ της Α.Π.Δ. Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας και της Α.Π.Δ. Πελοποννήσου-Δ. Ελλάδας & Ιονίου σε εφαρμογή της παραγράφου 4.1 του άρθρου 5 της 1.30 σχετ. Απόφασης. Τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι μέρος των υδρευτικών αναγκών του νησιού της Λευκάδας που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Α.Π.Δ. Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου καλύπτεται από νερό που προμηθεύεται από την ΛΑΠ Λούρου (EL0546) και συγκεκριμένα από τις πηγές Αγίου Γεωργίου που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Α.Π.Δ. Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας.

2. Το κόστος Πόρου στο σύνολο των ΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL05) είναι μηδενικό σύμφωνα με την αρ. 907/21-12-2017 (ΦΕΚ 4664/Β/29-12-2017) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων «Έγκριση της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

3. Σε όλες τις ΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL05), για το έτος 2019 το Περιβαλλοντικό Τέλος είναι ταυτόσημο με το Περιβαλλοντικό κόστος όπως έχει κατανεμηθεί στην 1η παράγραφο, ανά κυβικό μέτρο νερού και ανά χρήση ύδατος, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Κόστος Πόρου στο Υ.Δ. Ηπείρου είναι μηδενικό.

4. Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, οφείλουν να εφαρμόσουν τους γενικούς κανόνες τιμολόγησης των υπηρεσιών τους σύμφωνα με το κεφάλαιο Γ΄ της ΚΥΑ 135275/2017.

5. Οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος, υποχρεούνται να γνωστοποιούν μέχρι τις 30 Ιουνίου κάθε έτους, με έτος έναρξης το 2019, στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το ύψος του εισπραχθέντος ποσού των αποδιδόμενων τελών στον Ειδικό Λογαριασμό με την επωνυμία “ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ– ΥΔΑΤΑ–ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΕΛΗ”

Το ποσό των εισπραχθέντων Περιβαλλοντικών Τελών αποδίδεται κατά περίπτωση από τους παρόχους υπηρεσιών ύδατος και από τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού υπέρ του Πράσινου Ταμείου στον Ειδικό Λογαριασμό με την επωνυμία “ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ–ΥΔΑΤΑ–ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΕΛΗ” με ΙΒΑΝ GR 86 010 0024 0000000026194715 που συστήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Βλάβη στην πλωτή Γέφυρα της Λευκάδας - επηρεάζεται μόνο η διέλευση σκαφών
Επομενο αρθρο
Παρουσίαση της Δημοτικής Κίνησης: «Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.