HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑκυβερνησία και διάσωση επιβαινόντων Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα

Ακυβερνησία και διάσωση επιβαινόντων Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για αιτούμενη συνδρομή του Ι/Φ σκάφους “LE MINOT” σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σαράντα (40) ν.μ. δυτικά της ν. Λευκάδας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω Ι/Φ απέπλευσε από λιμένα Πρέβεζας πρώτες πρωινές ώρες χθες με προορισμό την Ιταλία και τη Γαλλία ενώ σε απόσταση δεκαέξι (16) ν.μ. από την Πρέβεζα το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων. Στη συνέχεια, η μηχανή του σκάφους σταμάτησε να λειτουργεί και λόγω των δυνατών ανέμων οι επιβαίνοντες δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των ιστίων, με αποτέλεσμα να παρασύρονται.

Με μέριμνα του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το Δ/Ξ “LUCKY SAILOR” σημαίας Μάλτας, που είχε περισυλλέξει ασφαλώς τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Οι ανωτέρω παρεδόθησαν στο πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε στο λιμένα Λευκάδας, με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Προηγουμενο αρθρο
Στις δημοτικές εκλογές η Λευκάδα έκανε την ανατροπή!
Επομενο αρθρο
Θέματα επόμενης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.