HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση -καταγγελία Εργατικού Κέντρου Λευκάδας σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου…

Ανακοίνωση -καταγγελία Εργατικού Κέντρου Λευκάδας σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου…

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΣΕΕ
ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλει στο Λευκαδίτικο λαό τη χαοτική κατάσταση που έχει προκληθεί με την άρον – άρον μεταφορά προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού από το παλιό στο νέο κτίριο του νοσοκομείου με μοναδικό σκοπό να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια – προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης.

Πολλά τα περιστατικά που διώχνονται ακόμα και για πολύ απλές περιπτώσεις, προς τα νοσοκομεία της Πρέβεζας, της Άρτας ή και αλλού. Μάλιστα, το νοσοκομείο της Πρέβεζας έχει ξεπεράσει τα όριά του δεδομένου ότι εφημερεύει για δύο νομούς πλέον.

Σκόπιμα η διοίκηση του νοσοκομείου, με την κάλυψη των προϊσταμένων αρχών, προκειμένου να συγκαλύψει την προχειρότητα της μεταφοράς, όντας εκ των πραγμάτων έκθετη υπηρεσιακά και πολιτικά, δεν προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και τα δύο νοσοκομεία θα παραμείνουν κλειστά, φέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις αντιμέτωπους τους ασθενείς με τους συνοδούς τους ενάντια στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό φορτώνοντάς τους την ευθύνη για το να δεχτούν ή όχι τα περιστατικά. Η συγκεκριμένη χαοτική κατάσταση που υπάρχει, λόγω της βιαστικής μεταφοράς του νοσοκομείου από το παλιό στο νέο κτίριο θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες ακόμα.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου βρέθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Η αντιπροσωπία αντί για ενημέρωση από το διοικητή του νοσοκομείου κ. Β. Μίχα, αντιμετωπίστηκε με ειρωνίες και ύβρεις, απαράδεκτες για το θεσμό που εκπροσωπεί, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις μπροστά και στους εργαζόμενους που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αντιπροσωπία των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήθελαν στήσουν σκηνικό έντασης αμαυρώνοντας τη δήθεν προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση στην Υγεία.

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο την ημέρα των εγκαινίων του νέου νοσοκομείου από τον πρωθυπουργό καλώντας υγειονομικό προσωπικό και εργαζόμενους να μη γίνουν χειροκροτητες της εγκληματικής πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Υγεία και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα. Το συγκεκριμένο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στο νησί. Στο συλλαλητήριο αναδείχθηκαν μια σειρά ζητήματα που, αντικειμενικά, πρόκειται να υπονομεύσουν την παροχή υπηρεσιών υγείας και στο νέο κτίριο, ιεραρχώντας ως βασικότερα την έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης και τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Ενημερώνουμε το λαό της περιοχής ότι η αποκλειστική ευθύνη για τη χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες είναι της κυβέρνησης, και των υφιστάμενων υγειονομικών αρχών και όχι των ίδιων των εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών που αναλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Όλη αυτή η κατάσταση εγκυμονεί τέτοιους κινδύνους που μπορεί να θρηνήσουμε ζωές, κάτι που δε θέλει κανένας. Σε αυτή την περίπτωση η ηθική και πολιτική, ίσως και η νομική ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο την κυβέρνηση, τις υγεινομικές αρχές και τη διοίκηση του νοσοκομείου που οργάνωσαν αυτή τη μεταφορά φιάσκο για να κάνει τις προεκλογικές βόλτες του ο Αλ. Τσίπρας με την κυβερνητική του κουστωδία προσπαθώντας να μαζέψει ψήφους.

14-5-2019
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Δύο επιφανείς Λευκάδιοι στις ακτές της Πορτογαλίας
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση της υποψηφίας Δημάρχου Μεγανησίου Κατερίνας Καββαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.