HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση της «Μετωπικής Δράσης Λευκάδας» για την «Λογοδοσία» του Δημάρχου

Ανακοίνωση της «Μετωπικής Δράσης Λευκάδας» για την «Λογοδοσία» του Δημάρχου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ “ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ” ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημ. Συμβούλιου, διοργάνωσε στις 26 Μαρτίου φιέστα που την ονόμασε δημόσια λογοδοσία του Δημάρχου. Οι φιέστες ως γνωστόν δεν έχουν αντίλογο και ο Δήμαρχος άδραξε την ευκαιρία για μια σειρά αποκαλύψεις που γι’ αυτόν είναι επιτυχίες, αλλά για τους δημότες είναι πρόσθετα βάρη και ταλαιπωρίες, πέραν αυτών που τα μνημόνια και το κράτος τους φόρτωσαν.

Πρώτο και σοβαρό πρόβλημα είναι η αποκάλυψη της αύξησης των εσόδων του Δήμου από ίδιους πόρους που φτάνει το 22% (περίπου 720.000€). Αυτά προέρχονται κυρίως από τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη (25% στις κατοικίες και 50% στα καταστήματα), στις εισπράξεις παλιών λογαριασμών του νερού με υπέρογκες προσαυξήσεις, αλλά και στα έσοδα από την εκτίναξη των προστίμων της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας.

Πράγματι τέτοια φορομπηχτική διαχείριση δεν είχε ξαναγνωρίσει η Λευκάδα.

Ειδικότερα στο θέμα της ύδρευσης το πρόβλημα παραμένει σοβαρό αφού ένα μεγάλο μέρος του Νησιού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική σαιζόν μένει από νερό είτε με μικρές ποσότητες είτε και με διακοπές και ακριβώς σε αυτό τον πρόβλημα δεν ακούσαμε κάτι ενθαρρυντικό, κάτι άμεσο και χειροπιαστό, κάποια βελτίωση πως θα αλλάξει άμεσα και ουσιαστικά την εικόνα.

Στο πρόβλημα των σκουπιδιών ακούστηκαν μεγάλα νούμερα για έργα και συμφωνίες. Η ανακύκλωση των υλικών παραμένει στόχος ανεκπλήρωτος,. Αυτό που δεν μας είπαν όμως είναι πόσο θα στοιχίσει στον δημότη η λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης και αν η διαχείριση θα γίνεται από τον Δήμο ή από ιδιωτική εταιρεία.

Η κοινωνική πολιτική γίνεται μέσω ΜΚΟ. Η λειτουργία του Νεκροταφείου έχει ανατεθεί σε ιδιώτη.
Έτσι σιγά αλλά σταθερά η δημοτική αρχή κινείται στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης των πάντων, ώστε στο τέλος κάθε δημοτική λειτουργία & παροχή να έχει πίσω της το ιδιωτικό κέρδος.

Ο Δήμαρχος στην απολογία του «ξέχασε» να αναφερθεί ότι καταψήφισαν ψήφισμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, που μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζοντας έτσι ανοιχτά την κυβέρνηση και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την τρίτη “αξιολόγηση” τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναφέρθηκε και η “δέσμευση” του πρωθυπουργού για την ζεύξη. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή ήταν αντίθετη σε ένα έργο που θα επιβάρυνε υπερβολικά τους συμπολίτες μας και θα είχε ως προϋπόθεση την εκχώρηση δημοτικής ή δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες. Η απόφαση 54 του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας της 9ης Μαρτίου 2015 λέει: ’’Εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης’’.

Με ποια μορφή σκοπεύουν να κατασκευαστεί, αν κατασκευαστεί το έργο αυτού με δεδομένο το υπέρογκο κόστος του; Πρέπει να είναι σαφές σε όλους, ότι οι Λευκαδίτες δεν πρόκειται να δεχθούν νέο μεγάλο χαράτσι προκειμένου να βγαίνουν και να μπαίνουν στο νησί τους, ούτε φυσικά την χορήγηση δημοτικής ή δημόσιας περιουσίας προς εκμετάλλευση από μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που θα εμπλακούν στο έργο αυτό.

Μπροστά σε αυτές τις προθέσεις και μεθοδεύσεις η “ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ” καλεί τους δημότες εργαζόμενους, καθώς και τους αγρότες να αντισταθούν συλλογικά μέσα από συντονισμένες δράσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο στο Δήμο όσο και κεντρικά. Η “ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ” στην κατεύθυνση αυτή θα κάνει κάθε προσπάθεια, θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.

Γραφείο τύπου
ΜΑΡΤΗΣ 2018

Προηγουμενο αρθρο
Ψήφισμα Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δηλώσεις θλίψης για τον θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.