HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑναφορά για την έλλειψη γιατρών στο Μεγανήσι κατέθεσε ο Θανάσης Καββαδάς

Αναφορά για την έλλειψη γιατρών στο Μεγανήσι κατέθεσε ο Θανάσης Καββαδάς

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 28 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Δ. ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ, ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 350 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Αναφορά με το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Μεγανησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών και λοιπών φορέων του νησιού και τις υπογραφές 350 κατοίκων για την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης δύο αγροτικών ιατρών που προβλέπονται για το νησί, κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην αναφορά ο βουλευτής επισημαίνει τις περιορισμένες παροχές δημόσιας υγείας στους κατοίκους του Μεγανησίου – στην πλειονότητά τους μεγάλης ηλικίας- οι οποίοι εξυπηρετούνται μόνο από ένα γιατρό, ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες καλείται να εξυπηρετήσει πολλαπλάσια ιατρικά περιστατικά, λόγω των επισκεπτών και τουριστών στο νησί που ξεπερνούν τους 8.000.

Επιπλέον υπογραμμίζεται η χιλιομετρική απόσταση –περισσότερα από 4 μίλια από το Μεγανήσι έως το Νυδρί και 17 χιλιόμετρα από το Νυδρί έως τη Λευκάδα- που θα πρέπει να διανύσουν οι κάτοικοι του Μεγανησίου για να καταλήξουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες τα δρομολόγια δεν είναι τακτικά με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να είναι δύσκολη η μετάβαση στο νησί της Λευκάδας.

Ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίλυση του ζητήματος δεδομένου ότι, σύμφωνα με το νόμο 4238/2014, οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας παρέχονται ισότιμα στους πολίτες.

Για να δείτε την αναφορά, τις υπογραφές των κατοίκων και τα λοιπά συνημμένα στοιχεία πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Όπου γάμος και χαρά...
Επομενο αρθρο
Ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Νίκου Θ. Βλάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.