HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνοιχτή επιστολή συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου προς τον Ιατρικό Σύλλογο

Ανοιχτή επιστολή συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου προς τον Ιατρικό Σύλλογο

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας, ως όργανο που εκπροσωπεί με σοβαρότητα και συνέπεια τους εργαζομένους του νοσοκομείου, οφείλει μπροστά στους σημερινούς και τους επερχόμενους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των τοπικών τους εκπροσώπων, να ενημερώσει τον Λευκαδίτικο λαό για την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο Λευκάδας και να ζητήσει από θεσμικά όργανα όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας να πάρει θέση καθώς και να απαιτήσει με αγωνιστικό τρόπο την άμεση στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό σε μια σειρά από τμήματα ώστε να διασφαλίζεται στοιχειωδώς, ποιοτική περίθαλψη για τους Λευκαδίτες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό.

1. Η Παθολογική κλινική όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε με σοβαρότατα προβλήματα
στελέχωσης. Μπορούσε μετά βίας να καλύψει μόνο τις εφημεριακές ανάγκες, με τους παθολόγους να κάνουν από 10 και 11 εφημερίες έκαστος. Συγκεκριμένα, ενώ ο κουτσουρεμένος οργανισμός του 2012 προβλέπει 5 οργανικές θέσεις για ειδικούς παθολόγους και 7 για ειδικευόμενους, τα προηγούμενα 4 χρόνια δεν υπήρξαν ποτέ πάνω από 3 και κανένας ειδικευόμενος. Σήμερα το παθολογικό τμήμα δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις εφημεριακές ανάγκες διότι εργάζονται μόνο δύο ειδικοί παθολόγοι και υπάρχουν μέρες που στο νοσοκομείο Λευκάδας δεν εφημερεύει καν παθολόγος, ενώ η παθολογική κλινική νοσηλεύε σταθερά πάνω από 20-25 ασθενείς.

2. Η χειρουργική κλινική αυτή την στιγμή παρουσιάζει επίσης σοβαρό πρόβλημα εφημεριακής κάλυψης, διότι είναι στελεχωμένη από δύο επικουρικούς χειρουργούς. Παρόμοια εικόνα παρουσίαζε ένα χρόνο πριν, όπου δύο γιατροί παρείχαν εφήμεριακή κάλυψη για όλο τον μήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού.

3. Αναισθησιολογικό τμήμα, αυτή την στιγμή είναι στελεχωμένο από δύο αναισθησιολόγους, εκ των οποίων ο ένας επικουρικός που αναμένει διορισμό σε άλλο νοσοκομείο και οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν εφημεριακά όλο το μήνα. Το να μην εφημερεύει αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο ή να υπάρχει αναισθησιολόγος που πραγματοποιεί 18 εφημερίες, αντιλαμβάνεσθε πως είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Αποτέλεσμα της σοβαρής αυτής υποστελέχωσης είναι και το γεγονός ότι διασωληνωμένοι ασθενείς διακομίζονται σε τριτοβάθμια νοσοκομεία με αγροτικούς ιατρούς!

4. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αυτή την στιγμή παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης μιας και λειτουργεί με δύο μόνο γιατρούς εκ των οποίων ο ένας επικουρικός, ο οποίος αναμένει διορισμό σε άλλο νοσοκομείο και στην λίστα επικουρικών αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντικαταστάτης, με αποτέλεσμα στο άμεσο διάστημα να κινδυνεύει να μείνει με μια νεφρολόγο.

5. Η παιδιατρική κλινική παρουσιάζει επίσης σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, διότι σε αυτή εργάζονται δύο παιδίατροι και συνεπικουρείται εφημεριακά και από τρίτη παιδίατρο η οποία είναι διορισμένη στο ΠΕΔΥ Πρέβεζας.

6. Στα εργαστήρια, μικροβιολογικό-αιματολογικό-ανοσολογικό-βιοχημικό, εργάζονται δύο γιατροί με τον έναν εξ’ αυτών, να συνταξιοδοτείται, τον Ιούνιο του 2019 και θα μείνουν με μια επικουρική γιατρό, ενώ στην αιμοδοσία μόνο ένας γιατρός βιοπαθολόγος, με τις οργανικές θέσεις να είναι 5.

7. Φυσικά δεν αναφερόμαστε καθόλου στις μονήρεις ειδικότητες, οφθαλμίατρου, πνευμονολόγου, νευρολόγου κτλ, ενώ οδοντίατρος δεν υπάρχει καθόλου διότι θεωρείται από τους κυβερνώντες, πολυτέλεια…

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η παραπάνω κατάσταση συνθέτει μια εξαιρετικά προβληματική εικόνα για την λειτουργία του νοσοκομείου, εντελώς αναντίστοιχη με την ειδυλλιακή κατάσταση που προσπαθεί να περιγράψει η κυβέρνηση, κατάσταση για την οποία οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση στον δημόσιο διάλογο.

Ο Πρόεδρος                                Η Γ. Γραμματέας

Βεργίνης Χρήστος                           Κρικώνη Λαμπρινή

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα, ο γύρος του νησιού από ψηλά σε μία ημέρα -video
Επομενο αρθρο
Η φωτογραφία της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.