HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑντίο Δάσκαλε Τάσο Κοψιδά

Αντίο Δάσκαλε Τάσο Κοψιδά

Όταν ήμουν 10 χρονών, πήρα ένα τετράδιο πενταγράμμου και ήρθα στη Φιλαρμονική για να πάρω τα πρώτα μαθήματα μουσικής (η αλήθεια είναι ότι είχα ζηλέψει που ερχόταν ο αδερφός μου)!

Χτύπησα τη πόρτα και μπήκα στον μαγικό σου κόσμο!
Ήσουν χωμένος στη κυριολεξία μέσα στις παρτιτούρες και στα βιβλία. Με κοίταξες μ’ αυτό το ίσιο βλέμμα και με κάλεσες να καθίσω δίπλα σου, παίρνοντάς μου το τετράδιο!

Καθώς σε έβλεπα να γράφεις τις νότες με τέτοια άνεση -ήταν σα να γλιστρούσε το στυλό πάνω στις γραμμές του πενταγράμμου- μαγεύτηκα, θαμπώθηκα! Ένας νέος και πανέμορφος κόσμος ανοιγόταν μπροστά μου κι αυτόν το δρόμο μού τον άνοιξες ΕΣΥ!

Βγαίνοντας από την αίθουσα ήξερα ότι η μουσική θα ήταν το σημείο αναφοράς στη ζωή μου! Με δίδαξες όχι απλά να παίζω σαξόφωνο, μα και να το αγαπάω, να σέβομαι τη μουσική… Ήσουν Δάσκαλος, Δάσκαλος σωστός. Δεν φοβόσουν να μας παινέσεις μα… και να μας κατσαδιάσεις.

Δημιούργησες τη Μπαντίνα κι έτσι έδωσες την ευκαιρία να βγούμε όλοι οι λιλιπούτειοι μαθητές σου σε παρέλαση! Τι ευτυχία και τι περηφάνια νοιώθαμε, όλοι νομίζω, που σε είχαμε μπροστά μαέστρο να μας οδηγείς σε παρελάσεις! Όταν σήκωνες δε τη μπαγκέτα… ήταν η ώρα που θα προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να σε βγάλουμε ασπροπρόσωπο. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι μαθητές σου γίναμε μουσικοί.

Η δουλειά σου ήταν φούρναρης, μα η Φιλαρμονική για σένα ήταν το μεράκι και η αγάπη σου για τη μουσική. Ο κάματος της δουλειάς σου δεν σ΄ εμπόδισε ποτέ να είσαι συνεπής στο μεράκι σου.

Αγάπησες τη ζωή, μα αυτή σε πολέμησε δίχως έλεος. Σου πήρε πολύ νωρίς την κα Δήμητρα και τα δυο σου παιδιά… κι όμως άντεξες.

Πέρασαν τα χρόνια και η αγάπη μου, ο σεβασμός μου και η εκτίμησή μου για σένα μόνο μεγάλωνε και δεν θα σταματήσει ποτέ να μεγαλώνει.

Αντίο Δάσκαλε, καλή αντάμωση με την οικογένειά σου.
Θα είσαι πάντα ένα λαμπερό διαμάντι που θα λάμπει μέσα στη καρδιά μου.
Ήσουν και θα είσαι το πρότυπό μου σαν Δάσκαλος.

Μαριάνθη Βουκελάτου

Προηγουμενο αρθρο
Σχετικά με την σύμβαση Μεγανησίου - Λευκάδας για το νερό
Επομενο αρθρο
Αποκριάτικος Χορός Πνευματικού Κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.