HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπάντηση Αντιπεριφερειάρχη σε δημοσίευμα του Βουλευτή Λευκάδας για την επίσκεψή του στο Αθάνι

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη σε δημοσίευμα του Βουλευτή Λευκάδας για την επίσκεψή του στο Αθάνι

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΚΑΒΒΒΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΘΑΝΙ

Ο κος Καββαδάς θέλησε επισκεπτόμενος το Αθάνι να κάνει άλλη μία φορά φανερό, μέσω της ανακοίνωσής του στα Μ.Μ.Ε. τον τρόπο που πολιτεύεται. Φυσικά είναι δικαίωμά του, αλλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο μηδενισμός των πάντων, το «κατόπιν ενεργειών μου» και άλλα παλαιοκομματικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στον πολιτικό, και όχι μόνο, βίο σήμερα. Και για τον μηδενισμό αυτό, πιστεύω ότι μάλλον ο κος Καββαδάς κατέβηκε στο Αθάνι με ελικόπτερο γιατί εάν πήγαινε από το οδικό δίκτυο θα έβλεπε ότι:

α) Έργο 1ο: Αποκατάσταση – αντιστήριξη επαρχιακού δρόμου Κομηλιό – Άγ. Πέτρος – Βασιλική λόγω του σεισμού του 2015, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ (φωτό 1,2,3)

β) Έργο 2ο: Αποκατάσταση – αντιστήριξη επαρχιακού δρόμου Χορτάτα – Κομηλιό – Δράγανο – Αθάνι έως Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Νηράς λόγω σεισμού 2015, προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ. (φωτό 4,5)

γ) Έργο 3ο: Αντιμετώπιση καταπτώσεων και έκτακτων αναγκών (είσοδος Αθανίου), προϋπολογισμού 190.000 ευρώ (φωτό 6,7)

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στο δρόμο για το Πόρτο Κατσίκι. (φωτό 8,9)

Για το θέμα της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής:

α) Ο καθαρισμός του χώρου και διάφορες εργασίες εκεί δεν αφορούν την Π.Ε. Λευκάδας. Η εκκλησία, η τοπική κοινότητα, η εφορία αρχαιοτήτων έπρεπε να έχουν επιληφθεί.

Παρόλα αυτά μετά από αλλεπάλληλες (και χρονοβόρες) συζητήσεις με την εφορία αρχαιοτήτων η Π.Ε. Λευκάδας με εργολάβο, ένα μηχάνημα BOBCAT και την συνδρομή εργατών υπό την επίβλεψη (και βοήθεια) υπαλλήλων της εφορίας αρχαιοτήτων, έκανε έναν καθαρισμός που όμως προφανώς δεν ήταν αρκετός.

Υ.Γ.1: Το θρησκευτικό αίσθημα που προσβάλαμε βαθιά, για το θέμα αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Καββαδά τα εξής: Ποτέ πριν τα ιστορικά μοναστήρια της Π.Ε. Λευκάδας (Μονή Αγ. Νικολάου και Ιερά Μονή Άγ. Ιωάννη στο Λιβάδι) είχαν πλήρη ασφαλτοστρωμένη πρόσβαση όπως σήμερα (μετά από πολλά χρόνια υποσχέσεων) και επίσης να θυμίσω τα 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου της πόλης, της εκκλησίας του Αγίου Μηνά και φυσικά τα 2.000.000 ευρώ για την Αγία Παρασκευή Αθανίου, Υπαπαντή Δραγάνου, Αγ. Ανατόλιο Δραγάνου και Κοίμηση Θεοτόκου Κομηλιού.

Υ.Γ.2: Για όσα ανέφερε για τοιχία, λιθιές, δρόμους προς Εγκρεμνούς και Γυαλό φυσικά και απάντηση μπορεί να πάρει από τον Δήμο Λευκάδας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Την Δευτέρα 6 Αυγούστου η γιορτή φακής Εγκλουβής
Επομενο αρθρο
Ως δρόμος αποτελεί αντιπυρική ζώνη. Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.