HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπάντηση βουλευτή Θανάση Καββαδά στο Δήμαρχο για τη συνένωση των ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο

Απάντηση βουλευτή Θανάση Καββαδά στο Δήμαρχο για τη συνένωση των ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απάντηση βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στις δηλώσεις του Δημάρχου Λευκάδας
για τη συνένωση των ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων

Θα ήταν χρήσιμο παράγοντες του δημόσιου βίου της Λευκάδας να βλέπουν με καθαρό μάτι τις νομοθετικές αποφάσεις που αφορούν το νησί.

Έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια για τη συνένωση των ΤΕΙ Λευκάδας με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων και το νομοσχέδιο που βρίθει από αοριστίες και ευχολόγια.

Αντιλαμβάνομαι τις καλές προθέσεις του Δημάρχου, όπως και την κομματική του προσήλωση. Σε ό,τι αφορά το θέμα των ΤΕΙ καλό θα ήταν να αναλάβει το μέρος των ευθυνών που του αναλογεί.

Ειδικά στο θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ που είναι προφανές, όπως ορίζει ο νόμος Γαβρόγλου, ότι θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, για το εάν θα λειτουργήσει το νέο Τμήμα στη Λευκάδα.

Ο κ. Γαβρόγλου αποφάσισε την ίδρυση και όχι τη λειτουργία του νέου Τμήματος στη Λευκάδα. Την απόφαση λειτουργίας την άφησε στη Σύγκλητο και μόνον, η οποία θα αποφασίσει «εφόσον συνεκτιμήσει τις υλικοτεχνικές υποδομές και το εκπαιδευτικό προσωπικό».

Το ότι το ΤΕΙ Λευκάδας είναι το μόνο των Ιονίων νήσων που δεν έχει δικές του εγκαταστάσεις είναι σε όλους γνωστό. Και δεν τις διαθέτει από διαχρονικές παραλήψεις και λάθη της Δημοτικής Αρχής και φυσικά της σημερινής.

Θα θυμίσω στον κ. Δήμαρχο ότι το Μάιο του 2017, με επιστολή μου και σε συνάντηση στο γραφείο του, του είχα επισημάνει την κρισιμότητα μετεγκατάστασης του ΤΕΙ και τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια 2.000.000 ευρώ που έχουν εγκριθεί, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών των αρμοδίων φορέων με το Ο.Τ 305 που φιλοδοξείται να ανεγερθεί το νέο κτίριο. Τραγική παράληψη της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του κτιριακού είναι η μη συμπερίληψη του επίμαχου οικοπέδου στην πρώτη διορθωτική πράξη εφαρμογής, που θα συντόμευε τις διαδικασίες και θα έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα, στην απόφαση της Συγκλήτου. Γι αυτό το «λάθος» υπάρχουν ευθύνες ή όχι;

Μάλιστα η Δημοτική Αρχή, παρά την ολιγωρία στο θέμα των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ το προηγούμενο διάστημα, δεν φαίνεται να διευκολύνει τις διαδικασίες,ώστε να δώσει στη Σύγκλητο το ισχυρό «χαρτί» των υποδομών, για τη λειτουργία του νέου Τμήματος στη Λευκάδα.

Όπως πληροφορούμαι διεκδικεί τμήμα του Ο.Τ 305 στο οποίο βρίσκεται το κτίριο του Κέντρου Νεότητας, για τη δημιουργία νέου Νηπιαγωγείου, καθυστερώντας εκ νέου τις διαδικασίες μετεγκατάστασης του ΤΕΙ, και αποδυναμώνοντας το βασικό κριτήριο για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στη Λευκάδα.

Αντί ο κ. Δήμαρχος να πανηγυρίζει για ένα νόμο – ευχολόγιο θα πρέπει να απαντήσει τι σκοπεύει να πράξει ώστε να τελειώνει το σήριαλ «κτιριακές εγκαταστάσεις». Θέλει ή δεν θέλει να παραχωρηθεί στο ΤΕΙ σήμερα ή στο Ιόνιο πανεπιστήμιο αύριο το Ο.Τ 305 ώστε να αποκτήσει η Λευκάδα σύγχρονες εγκαταστάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Πότε τελικά θα καταλήξει σε μια συγκεκριμένη θέση ο κ. Δήμαρχος; Γιατί οι καθυστερήσεις σχετικά με αυτό το θέμα έχουν μια και μόνη αιτία: τις παλινωδίες και τα λάθη χειρισμού του κ. Δημάρχου που ήδη βρίσκεται επικεφαλής του Δήμου Λευκάδας επί τέσσερα χρόνια.

Ακόμα και τον προηγούμενο μήνα ο κ. Δήμαρχος μέσα σε 15 μέρες άλλαξε άποψη. Από τη μια ζητά το Ο.Τ 305 για το ΤΕΙ, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν άλλες ανάγκες του Δήμου. Όμως μετά από 15 μέρες αλλάζει άποψη και ζητά να μειωθεί η έκταση που προορίζεται για το ΤΕΙ, αφαιρώντας 1061,43 τμ για ανέγερση νέου νηπιαγωγείου. Αυτό τόσα χρόνια δεν το γνώριζε όταν όλοι μας αγωνιζόμασταν για το ΤΕΙ; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και τον καλώ να δημοσιοποιήσει τα σχετικά επίσημα έγγραφα.

Δηλαδή ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα ακυρώνεται και ξεκινάμε πάλι από την αρχή.

Από την άλλη οι πάντες γνωρίζουν ότι τα υπάρχοντα Τμήματα ΤΕΙ θα υποδεχθούν φοιτητές για τελευταία φορά φέτος το Σεπτέμβριο. Το ζητούμενο, με όσα προανέφερα, είναι εάν θα υπάρχει στο εξής Τμήμα που θα μπορεί να υποδεχθεί φοιτητές.

Για να σταματήσουμε να εμπαίζουμε τους Λευκαδίτες: Εγγυάται ο κ. Δήμαρχος την λειτουργία του νέου Τμήματος το 2019, όπως έχει υποσχεθεί ο κ. Γαβρόγλου στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Λευκάδα;

Και να πει την αλήθεια: ότι μετά το Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι να λειτουργήσει το νέο τμήμα η Λευκάδα πρωτοετείς φοιτητές δεν θα δει.

Τέλος να σημειώσω ότι τα σχετικά με την αυτοκριτική δεν με αφορούν. Η μετάθεση των ευθυνών διαχρονικά έχει όρια. Και τα όρια αυτά τα έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό η σημερινή κυβέρνηση και η φιλική της σημερινή δημοτική αρχή στη Λευκάδα.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοινώσεις - Δραστηριότητες Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά μετά το Φρύνι

1 Σχόλιο

  1. Jim Adams
    15 Αυγούστου 2018 at 11:33 — Απάντηση

    Ανδιαβάσει κανείς το νομοσχέδιο και επ αυτού δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις αρκει ένα απολυτήριο Λυκείου με έναν υποφερτό μέσο βαθμό και όχι σπρόχνωντας για να καταλάβει ότι η ανακοίνωση στα πλαισια της γνωστής κινδυνολογίας και προσπάθειας αποδόμησης σε οτιδήποτε δεν υπήρξε ουσιαστική συμμετοχή (η συλλογή υπογραφών από ποδοσφαιρικά σωματεία και συλλόγους μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, δεν έχει καμμία σχέση. Η τεχνηέντως από τον συντάκτη της ανακοίνωσης σύγχυση του ”ιδρύω΄΄ και ΄΄λειτουργώ” παραπέμπει σε γνωστά παλιομοδίτικα και παλαιοκοματικά κολπάκια τόσο του βουλευτή όσο και του κόματος του. Αλλά είναι θράσος να εγκαλεί τον Δήμαρχο ο οποίος και αν έτρεξε το θέμα . Να συγκρίνουμε τα χιλιόμετρα του Δήμαρχου με τα λίγα μέτρα του βουλευτή;
    Ο βουλευτής θα όφειλε να γνωρίζει ότι το Υπουργείο ιδρύει μία Σχολή, η λειτουργεία της είναι θέμα του Πανεπιστημίου,εκ του πονηρού λοιπόν δημιουργεί την σύγχυση.

    9

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.