HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπάντηση ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Λευκάδας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Λευκάδας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την Δευτέρα 18 Ιουλίου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Βουλευτή Θανάση Καββαδά, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βασίλη Παπαχρήστο και μέλη της ΝΟΔΕ επισκέφθηκαν 4 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του νησιού και πιο συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, το Γηροκομείο, το Σωματείο Ελπίδα και το ΚΑΠΗ.

Οι επισκέψεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας “Κανένας στο Περιθώριο” που τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Με ένα λιτό δελτίο τύπου η ΝΟΔΕ δημοσιοποίησε τη δράση. Θεωρώντας μάλιστα ότι οι κοινωνικές δομές επιτελούν σημαντικό έργο δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο για την κυβέρνηση ούτε χρωματίσαμε κομματικά τους προαναφερόμενους φορείς.

Ωστόσο η τοπική Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ μέσω χθεσινής ανακοίνωσης θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε τακτικές πολίτικων αντεγκλήσεων αναφερόμενη στην συγκεκριμένη δράση. Κάνοντας μια γενικόλογη κριτική για την οικονομική κρίση, επιρρίπτει όλες τις ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπέρμαχο των ομαδικών απολύσεων.

Ως ΝΟΔΕ Λευκάδας επιλέγουμε να μην πέσουμε στο επίπεδο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Απλά διαβάζοντας πιο προσεκτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Πρώτον ότι σε μιάμιση σελίδα ανακοίνωσης δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη που είχαν κάνει ψωμοτύρι τα τελευταία χρόνια. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Και πως θα μπορούσαν άραγε αφού το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το πιο επώδυνο και υφεσιακό από όλα τα προηγούμενα. Θα το διαπιστώσουμε όλοι μας με τη φοροεπιδρομή που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Δεύτερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία καθώς θεωρεί ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι αποκλειστικά προνόμια της αριστεράς.
ΔΕΝ είναι όμως.

Τρίτον, με εκτενή αναφορά στο παράλληλο πρόγραμμα προσπαθεί να ανασχέσει τις επιπτώσεις της υπερήφανης διαπραγμάτευσης στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Επικαλούνται την καθολική υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων , άνεργων και λοιπών ευάλωτων ομάδων. Λησμονούν να αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μετρό το είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Επικαλούνται μειώσεις σε χρεώσεις στο ρεύμα και σε άλλα αγαθά. Λησμονούν όμως ότι κόβουν το ΕΚΑΣ 250 ευρώ ενός συνταξιούχου των 400 ευρώ. Δεν πειράζει , εμείς δεν θα τους λησμονήσουμε την ώρα της κρίσης.

Και τέλος αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Νέα Δημοκρατία τις νομοθέτησαν το προηγούμενο διάστημα.

Μήπως το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο φθινόπωρο; Οψόμεθα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ [εδώ]

Προηγουμενο αρθρο
Ταξίδι του λογισμού «Το τραγούδι της γης μου»
Επομενο αρθρο
Αναφορά του βουλευτή Θανάση Καββαδά σχετικά με το Νοσοκομείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.