HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑποκατάσταση πλακοστρώσεων ιστορικού κέντρου

Αποκατάσταση πλακοστρώσεων ιστορικού κέντρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Την Τρίτη 27-2-2018 ξεκίνησε το έργο: «Αποκατάσταση πλακοστρώσεων περιοχής πυρόπληκτων πόλης Λευκάδας» που εκτελείται από τον Δήμο Λευκάδας και έχει προϋπολογισμό 107.000 €.

Τα πλακόστρωτα, που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο, έχουν υποστεί φθορές από καθιζήσεις σε αρκετά σημεία αλλά και σπασίματα και αποξηλώσεις από την καταπόνηση που προκαλεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Φθορές επίσης εμφανίζουν και φρεάτια λόγω καθίζησης. Με το έργο που εκτελείται προβλέπεται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης των πλακοστρώσεων στην πυρόπληκτη περιοχή της πυρκαγιάς του 2016 αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής.

Θεωρούμε ότι το έργο συμβάλλει στη βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Νέα διακοπή υδροδότησης αύριο Σάββατο 3/3 στην πόλη της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Το Σάββατο θα γίνει ενημέρωση στην Καρυά από τον Αντιπεριφερειάρχη για τις πρόσφατες κατολισθήσεις

3 Σχόλια

  1. atsarantos
    4 Μαρτίου 2018 at 04:19 — Απάντηση

    Τα χρήματα με τα οποία γίνεται το έργο προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών & δόθηκαν μετά την πυρκαγιά σαν συνδρομή στον Δήμο Λευκάδας.
    Θα μπορούσαν εάν ενδιαφέρονταν οι Δημοτικοί & όχι μόνο άρχοντες να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους -για τους οποίους κανείς δεν έχει κάνει τίποτε – π.χ. με έκδοση των οικοδομικών τους αδειών επί συνόλου (συμπεριλαμβανομένου & του Απόλλωνα) όπως άλλωστε εξ όσων γνωρίζω είχε ο Δήμαρχος υποσχεθεί.
    Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε παρά τα ελάχιστα χρήματα που πήραν για την καταστροφή τα κάνουν πλακοστρώσεις σε άλλα σημεία της πόλεως με μία μελέτη που αναφέρει & ονοματίζει αλλαγή πλακοστρώσεων στην πυρόπληκτη περιοχή.
    Πράγμα όχι μόνο παράνομο αλλά και ανήθικο.
    Αυτά τα ανέφεραν απ’ ότι έμαθα και δεν ντρέπονταν και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ψήφισαν το έργο.
    Δυστυχώς κανείς δεν αντέδρασε παρά μόνον ο Φλούδας.
    Τα ίδια και με τον Απόλλωνα , πήραν γύρω στις 100.000 Ευρώ και αντί να σηκώσουν το κέλυφος του κτιρίου προχωρούν σε “σύνταξη” Μελέτης που θα εκτοξεύσει “επιστημονικώς ” το κόστος κατασκευής του σε πάνω από 1.000.000,00 ευρώ και βγαίνουν κιόλας και επαίρονται !!!!

  2. anwnimos
    3 Μαρτίου 2018 at 11:05 — Απάντηση

    Kogion και τα δύο! Δε λες που έγιναν και δύο καταστροφές και με κρατικά λεφτά κάνουν κάτι έστω και καθυστερημένα και έχουν να κάνουν ποστ… Άλλιως θα μέναμε με τα ποστ του καρναβαλιού, των λαϊκών συνλεύσεων, τα κοπή πίτας και τα καλαματιανά στο γηροκομείο….

  3. Kogion
    2 Μαρτίου 2018 at 23:57 — Απάντηση

    Μετά από ενάμιση χρόνο από τη φωτιά είναι επιτυχία που επισκευάζονται… Μετά από τρία χρόνια σεισμού αλλάζει η σωλήνα στην παραλία κι αυτό επιτυχία… Πάλι καλά που γίνεται και καμία καταστροφή και φτιάχνουν κάτι… Μας δουλεύουν ή τα άφησαν όλα για το τέλος για να κάνουν πιο πολλά ποστ..;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.