HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποκατάσταση του δρόμου της Λαγκάδας ζητά ο Θανάσης Καββαδάς από τους αρμόδιους υπουργούς

Αποκατάσταση του δρόμου της Λαγκάδας ζητά ο Θανάσης Καββαδάς από τους αρμόδιους υπουργούς

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την οικονομική και κοινωνική απομόνωση των κατοίκων της ορεινής Λαγκάδας, λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο δρόμος που οδηγεί στην περιοχή, από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, καταγγέλλει με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στους υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών.

Ο βουλευτής στην αναφορά σημειώνει ότι ο δρόμος, που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών από και προς τους οικισμούς και παραλίες της βορειοδυτικής Λευκάδας παραμένει κλειστός, 16 μήνες μετά το σεισμό, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της περιοχής.

Ο κ. Καββαδάς επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης διάνοιξης του δρόμου προκειμένου να μην μείνει απομονωμένη η περιοχή και δεύτερο καλοκαίρι και οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Μάλιστα προκειμένου να συντομευθεί η αποκατάσταση των ζημιών, προτείνει στους υπουργούς να υιοθετηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο για τους Εγκρεμνούς και το δρόμο προς το Γιαλό, από την οποία εξαιρέθηκε ο δρόμος της Λαγκάδας, όπου υπήρξε μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών για την εκπόνηση των μελετών και τη χρηματοδότηση των έργων.

Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά του διαβίβασε στον υπουργό και σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής:

ANAΦΟΡΑ

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017

Προς: 1. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,
κ. Χρήστο Σπίρτζη
2. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης,
κ. Δήμο Παπαδημητρίου

Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω επιστολή των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας αναφορικά με την ανάγκη διάνοιξης του δρόμου της Λαγκάδας και της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015 στη Λευκάδα.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος αυτός είναι μήκους 4 χιλιομέτρων και συνδέει δώδεκα χωριά της ορεινής Λευκάδας με τις παραλίες και τους οικισμούς της βορειοδυτικής Λευκάδας. Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο έγγραφο των κατοίκων, ο δρόμος έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό του Νοεμβρίου 2015 σε μήκος περίπου 300 μέτρων, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα. Για λόγους ασφαλείας ο δρόμος παραμένει κλειστός, 16 μήνες μετά το σεισμό, με αποτέλεσμα την απομόνωση της περιοχής.
Υπογραμμίζεται ότι ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών από και προς τις παραλίες της βορειοδυτικής Λευκάδας, με αποτέλεσμα το κλείσιμό του να έχει δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους κατοίκους της περιοχής, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Μάλιστα εάν ο δρόμος παραμείνει κλειστός για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, πολλά από τα χωριά της ορεινής Λευκάδας θα οδηγηθούν σε οικονομικό μαρασμό.

Υπογραμμίζεται ότι για τους άλλους δύο δρόμους που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό του 2015, το δρόμο προς τους Εγκρεμνούς και το δρόμο προς την παραλία του Γιαλού, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και οι εργασίες για την αποκατάστασή τους. Ωστόσο, ο δρόμος της Λαγκάδας δεν εντάχθηκε μαζί με τους άλλους δύο δρόμους στο ίδιο πλαίσιο, ώστε ακόμα και σήμερα να μην έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία εκπόνησης σχετικής μελέτης αποκατάστασης των ζημιών. Τονίζεται μάλιστα ότι για τους άλλους δύο δρόμους υπήρξε μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών για την εκπόνηση των μελετών και τη χρηματοδότηση των έργων.

Δεδομένης της σημασίας διάνοιξης του δρόμου και της ανάγκης άρσης της απομόνωσης των κατοίκων της ορεινής Λευκάδας, παρακαλώ όπως υιοθετήσετε και για το δρόμο της Λαγκάδας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο για τους Εγκρεμνούς και το δρόμο προς το Γιαλό και όπως με ενημερώσετε για τους τρόπους άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αθανάσιος Ι. Καββαδάς

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

Επισυνάπτετε η επιστολή και οι υπογραφές 200 κατοίκων της περιοχής που διαβιβάστηκαν στους υπουργούς. [ΕΔΩ]

Προηγουμενο αρθρο
Αυγερινός Μαραντοχωρίου vs Αχέρων Καναλακίου
Επομενο αρθρο
Ντροπή, Νίκο Βούτση…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.