HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπολογιστικο Δελτίο για τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό στην Λευκάδα

Απολογιστικο Δελτίο για τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό στην Λευκάδα

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού(1-7 Νοεμβρίου), το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε και φέτος τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης που είναι μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. Για την Λευκάδα τη διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η ομάδα ΛΕΥΚΑΔΑ: Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας (https://www.facebook.com/groups/lefkada.thilasmos/ )

10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός. Δέκα χρόνια κοινής πορείας συμπληρώνονται φέτος, για το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Κάθε πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη γυναίκες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες και εγκυμονούσες από τον Έβρο έως το Λασίθι, από την Κέρκυρα έως τα Δωδεκάνησα, γυναίκες με τις οικογένειες τους, γιορτάζουν…

Γιορτάζουν γιατί η βοήθεια από μητέρα σε μητέρα αποδίδει. Γιορτάζουν γιατί βοηθώντας η μία την άλλη, κάθε χρόνο όλο και περισσότερες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν τα παιδιά τους και μαθαίνουν τρόπους να υπερνικούν δυσκολίες και αντιξοότητες. Γιορτάζουν γιατί μαζί, σαν μία γροθιά, μαθαίνουν και καταφέρνουν να πραγματώνουν το φυσικό και αυτονόητο, χωρίς να αυτοπεριορίζονται ή να λογοκρίνονται. Γιορτάζουν γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες ενημερώνονται έγκαιρα.

Εξαιτίας της απομάκρυνσης των προηγούμενων γενεών από την πράξη του θηλασμού και της στέρησης από την νέα γενιά εικόνων θηλασμού, η σημερινή θηλάζουσα καλείται να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και την προκατάληψη του δημόσιου θηλασμού…

Ο κατ’ οίκον περιορισμός κατά την διάρκεια της γαλουχίας, οδηγεί συχνά στην σύντομη διακοπή του θηλασμού και στην απομάκρυνση των μητέρων από αυτόν. Ας μην ξεχνάμε πως η νέα γενιά είναι μια γενιά με έντονη επαγγελματική μα και κοινωνική δραστηριότητα. Η μητρότητα και ο θηλασμός δεν αποτελούν και δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη! Η νέα γενιά μητέρων καλείται να αντεπεξέλθει σε πολυποίκιλους ρόλους.

Με τον θηλασμό δίνουμε στο παιδί μας τη φυσική του τροφή, τη στοργή και την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή. Με την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες.

Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, φέρνουμε σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνουμε πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι μα και συνάμα διακριτική!!!

Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, βοηθάμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, και τις καλούμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.

Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, διαμαρτυρόμαστε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των παιδιών μας στο δημόσιο θηλασμό. Τα παιδιά μας δεν θα θηλάσουν ΠΟΤΕ ξανά σε τουαλέτες, χώρους στάθμευσης, αυτοκίνητα, σα να ναι ντροπή. Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να θηλάζουν όπου και όποτε το ζητήσουν, σε εστιατόρια, σε καφέ, σε παγκάκια… ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ!!

Αν και ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας, πολλές νέες μητέρες με νεογέννητα μας τίμησαν, πολλές έγκυες και αρκετές μητέρες με μεγαλύτερα παιδάκια!

Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα παιδάκια που θέλησαν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 καικαταμετρήθηκαν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό και για την Λευκάδα ήταν 18!!!
Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν στην εκδήλωσή μας ,τον Δήμο Λευκάδος και προσωπικά τον Δήμαρχο, κο Χαράλαμπο Καλό που μας τίμησε με την παρουσία του, στηρίζοντας την εκδήλωσή μας!

Οι διαχειρίστριες την Εθελοντικής Ομάδας
Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Λευκάδος
Αφροδίτη Καράμπαλη
Αραβανή Ευθυμία

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας για την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος
Επομενο αρθρο
Πανεπιστημιακό τμήμα της Λευκάδας: Όταν ο λαϊκισμός είναι ανίκητος και διακομματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.