HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑποφάσεις του σημερινού (18/10) Περιφερειακού Συμβουλίου

Αποφάσεις του σημερινού (18/10) Περιφερειακού Συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επικύρωσε το Π.Σ το όχι Γαλιατσάτου στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Γερμανών

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Αλυκές Ποταμού το Περιφερειακό Συμβούλιο με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των θεμάτων συζητήθηκε και η αρνητική απάντηση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου στο αίτημα για συνάντηση του Αντιπεριφεριάρχη της Περιφέρειας Φόρπομμερν Ρύγκεν κου Γκρόσκλαους και του Προέδρου του επιμελητηρίου του Στραλζούντ κου Λίφλεντερτου. Ο Θ. Γαλιατσάτος κατά την αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της απάντηση του και ζήτησε από το Σώμα να στηρίξει αυτή του την ενέργεια.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι «η ΠΙΝ θέλει και θα επιδιώξει τη συνεργασία, έξω από το ισχύον πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με νέους όρους και προϋποθέσεις, με την επιδοκιμασία του περιφερειακού συμβουλίου και εφόσον εκφράζονται κατά τεκμήριο οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας.
Υπέρ της στάσης του περιφερειάρχη και της ουσίας της επιστολής προς τους Γερμανούς εκπροσώπους τάχθηκε η πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβουλίου. Από την ψηφοφορία απεχώρησε η παράταξη του Σπ. Σπύρου ενώ κατά ψήφισαν οι παρατάξεις της κας Γκερέκου και του κου Καλούδη. Παρών ψήφισε ο Θ. Γουλής, απείχαν από την ψηφοφορία οι κ. Δεσύλλας και Άνθης ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Λεμοντζής

Άλλες αποφάσεις
Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την σύσταση δύο επιτροπών της επιτροπής πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας και επιστημόνων και της επιτροπής νησιωτικής πολιτικής. Μέλη των επιτροπών εκλέχτηκαν οι εξής:

Επιτροπή πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας και επιστημόνων

Τακτικά μέλη:
Από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι:
Σπ. Αγγουράκη
Αικ. Βαλιανάτου
Κ. Γκούσης
Σπ. Δραζίνος
Θ. Καμπίτσης
Λ. Κατωπόδη
Μ. Μοσχάτ
Σ. Πεφάνη
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι:
Χ. Άνθης
Γ. Καλούδης
Ι. Κορφιάτης
Π. Μεταλληνός

Αναπληρωματικά μέλη:

Από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι:
Στ. Γρηγόρης
Ν. Βαλιανάτος
Ν. Ποταμίτης

Από την αντιπολίτευση εκλέχτηκαν οι:
Ε. Κουρής
Χ. Μαρκουτσάς
Π. Σούνδιας
Γ. Τσιλιμιδός

Επιτροπή νησιωτικής πολιτικής

Τακτικά μέλη:
Από την πλειοψηφία εκλεχτηκαν οι:
Ν. Βαλιανάτος
Σπ. Βλαχόπουλος
Κ. Γκούσης
Γ. Κουλούρης
Θ. Μπούκας
Ν. Ποταμίτης
Σπ. Τσιντίλας
Π. Φιλίππου
Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν οι:
Αλ. Δεσύλλας
Χ. Μαρκουτσάς
Δ.Μυλωνάς
Τ. Σαλβάνος

Αναπληρωματικά μέλη:

Από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι:
Σπ. Δραζίνος
Δ. Μπάστας
Θ. Καμπίτσης

Από την αντιπολίτευση εκλέχτηκαν οι:
Χρ. Άνθης
Θ. Βερύκιος
Θ. Γουλής
Π. Σούνδιας

Επίσης το περιφερειακό συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 18ης Οκτωβρίου:

• επικύρωσε ομόφωνα το πρακτικό της 12ης, 12ης συνεχιζόμενης και 13ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου 2014.
• Ορίστηκαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι στις Λουτρικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα τακτικά μέλη οι: Σ. Δραζίνος (Κέρκυρα) Λ. Κατωπόδη (Λευκάδα) Σπύρος Γαλιατσάτος (Κεφαλονιά), Ν. Ποταμίτης (Ζακύνθος) και αναπλ. μέλη οι: Γ. Φοντάνας (Κέρκυρα), Π. Σούδιας (Λευκάδα),Ν. Βαλιανάτος (Κεφαλονιά) και Θ. Καμπίτσης (Ζάκυνθος)
• Στην γνωμοδοτική επιτροπή του Ν. 2881/01 για τη «Ρύθμιση θεμάτων ναυαγίων και άλλες διατάξεις» ορίστηκαν ομόφωνα τακτικά μέλη οι Θ. Μπούκας, Γρ. Σταύρου, Π. Φιλίππου, Θ. Καμπίτσης και αναπλ. μέλη Γ. Κουλούρης, Π. Σούνδιας, Κ. Ευαγγελάτου, Δ. Μπάστας
• Ως τακτικά μέλη στην επιτροπή θαλασσίων μέσων αναψυχής (ΦΕΚ 444Β΄/26-4-1999) ορίστηκαν ομόφωνα οι: Θ. Μπούκας, Λ. Κατωπόδη, Ν. Βαλιανάτος, Δ. Μπάστας και αναπλ. οι: Γ. Κουλούρης, Π. Σούνδιας Σπ. Γαλιατσάτος, Δ. Μπάστας και Θ. Καμπίτσης
• Εκπρόσωπος του Π.Σ στο Δ.Σ. της ΔΗΜΟΠ Νίκος Μώρος ομόφωνα ορίστηκε η Μ. Μοσχάτ με αναπλ. το Σπύρο Βλαχόπουλο
• Εκπρόσωπος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Λευκάδας «ΔΙΑΥΛΟΣ» ορίστηκε ομόφωνα η Λ. Κατωπόδη με αναπλ. το Στ. Γρηγόρη
• Στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ζακύνθου «Η ΣΤΟΡΓΗ» ορίστηκε ομόφωνα τακτικό μέλος ο Λ. Νιωτόπουλος και αναπλ. ο Ι. Κορφιάτης
• Ορίστηκαν επίσης κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο του Θ. Γουλή τρεις εκπρόσωποι (πολίτες) για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με την επωνυμία «Ενιαίο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης Ανώνυμος Εταιρεία.
• Ορίστηκαν ομόφωνα ως Εκπρόσωποι της Π.Ε. Ζακύνθου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ ο Λ. Νιωτόπουλος με αναπλ. το Θ. Καμπίτση
• Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ομόφωνα ορίστηκαν οι Α. Μιχαλάς και Χρ. Άνθης, Γρ. Σταύρου, Φιλίππου, Σπ. Τσιντίλας και Δ. Μπάστας με αναπλ. τους Π. Σούνδιας, Θ. Κουρή, Ι. Κορφιάτης
• Ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή του άρθρου 68 Π.Δ.30/1996 ( ή του άρθρου 18 του Ν.2218/1994) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ορίστηκε κατά πλειοψηφία ο Δ. Τσούκας με αναπλ. τη Σπ. Αγγουράκη.

Εκτός ημερησίας διάταξης εγκρίθηκε ο ορισμός του Δ. Μπάστα ως εκπροσώπου στην εταιρεία Συνεταιριστική Αναπτυξιακή Ζακύνθου με αναπληρωτή το Θ. Καμπίτση.

Αναβολή θεμάτων

Αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση η εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και ο ορισμός εκπροσώπου της ΠΙΝ και του αναπληρωτή του στη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ.

Ενημέρωση για κουνουποκτονία και καταρροϊκό πυρετό

Επερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση Γ. Καλούδης σχετικά με την κουνουποκτονία και την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού.
Ο περιφερειάρχης απαντώντας αναφορικά με την κουνουποκτονία επεσήμανε ότι «υπήρξαν από τις αρχές του 2014 σημαντικές καθυστερήσεις ενώ επεσήμανε ότι η περιφέρεια αναζητάει νέες πιο ευέλικτες διαδικασίες, όπως η διενέργεια διαγωνισμών για πάνω από ένα έτος.
Για τον καταρροϊκό πυρετό οι υπηρεσίες, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη κινήθηκαν σωστά χωρίς να προκαλέσουν κλίμα ανησυχίας ενώ ήταν άμεση η ενημέρωση των κτηνοτρόφων. Σύμφωνα με τον κο Γαλιατσάτο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί χιλιάδες αιμοληψίες ενώ ο περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι οι κτηνοτρόφοι που έχουν πληγεί θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα.

Απέρριψε το Π.Σ. τις Μ.Π.Ε.

Επίσης συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης τα 5 πρώτα θέματα που ήταν εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Κυριακής.
Πρόκειται για τα εξής:
• Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Πρόγρα??α Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας MED 2014-2020
• Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγρα??α Ιονίων Νήσων 2014-2020
• Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025
• Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγρα??α Υποδο?ές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020
• Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020
Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος που ήταν και ο εισηγητής του θέματος πρότεινε την απόρριψη των μελετών, καθώς όπως επεσήμανε, «το στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας, ως έχει προωθηθεί ?μέχρι σήμερα, δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε καμία Σ.Μ.Π.Ε .Γι αυτό και προτείνουμε την απόρριψη τους».
Με την πρόταση Γαλιατσάτου συμφώνησε η πλειοψηφία του Π.Σ ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις του κ. Σπύρου, της κας Γκερέκου και του κου Καλούδη.

Το Σώμα τέλος έκανε δεκτές τις αιτήσεις των πολιτών της περιφέρειας για τη συμμετοχή τους στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης.

Προηγουμενο αρθρο
Η Δόξα κέρδισε τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη
Επομενο αρθρο
Στις Γειτονιές του Κόσμου: Το Χόλυγουντ της απογοήτευσης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.