HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, Δευτέρα 11/12/2017, στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά την εισήγηση του Δημάρχου, που αφορούσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα, αποφασίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία τα εξής:

Η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά είναι αποδεκτή μόνο, αν εκτός των όποιων άλλων προτάσεων, περιλαμβάνει και την ίδρυση τμήματος του Ιόνιου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα με στόχο πάντα την ουσιαστική επιστημονική, πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Το προτεινόμενο αντικείμενο σπουδών είναι η θαλάσσια οικονομία (π.χ. Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών), λόγω των υπαρχόντων υποδομών (μαρίνα, τουριστικό καταφύγιο, λιμάνια, κ.λ.π.), των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (η Λευκάδα είναι μικρό αρχιπέλαγος, βρίσκεται στο κέντρο των Ιονίων, γειτνιάζει με την Ηπειρωτική Ελλάδα) και των τεράστιων δυνατοτήτων του Δήμου μας ( τα τελευταία χρόνια η ετήσια αύξηση του εισοδήματος από τη θαλάσσια οικονομία είναι εντυπωσιακή).

Η Λευκάδα να είναι το κέντρο των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου με τουλάχιστον τέσσερα αντικείμενα, εκ των οποίων τα περισσότερα συναφή με τη θαλάσσια οικονομία και με παράλληλη εξασφάλιση των πόρων για τη λειτουργία αυτών των δομών.

Να δημιουργηθεί στη Λευκάδα Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιστορίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση που υφίσταται στο Υπουργείο Παιδείας για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας και τη χρήση του στα πλαίσια των νέων εκπαιδευτικών – ερευνητικών δομών που θα δημιουργηθούν στη Λευκάδα.

Αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι η ουσιαστική οικονομική υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών δομών, με την αντίστοιχη στελέχωση και δημιουργία υποδομών (κτηριακό, εστία, σίτιση, κ.λπ.).

Η απόφαση αυτή να σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Πρυτανεία του Ιόνιου Πανεπιστημίου και στην Διοικούσα Επιτροπή του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας: επιστολή για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων
Επομενο αρθρο
Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι μεταξύ των υδατοδρομίων προς αδειοδότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.