HomeΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπόφαση ΣΕΠΕ Λευκάδας

Απόφαση ΣΕΠΕ Λευκάδας

Τώρα να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης!

Στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Γενάρη 10πμ – 12μμ και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας στις 10:00 π.μ.
Συγκέντρωση τη Δευτέρα 15 Γενάρη, 10:30 π.μ. στις Διεθύνσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 7 μ.μ.
Να μην περάσει το Μνημόνιο για την Παιδεία!
Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!
Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα δράση των σωματείων!

Η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

Προχωρούν σε ουσιαστική κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών για τους εργαζόμενους (βλ. κατάργηση της έκπτωσης 10% επί του φόρου στις ιατρικές δαπάνες, η περικοπή του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% κ.ά.). Προχωρούν τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων έως το τέλος του έτους, που θα αποτελέσει τον «προθάλαμο» για να περικοπεί το 2019 μέρος της «προσωπικής διαφοράς». Προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα οδηγούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες στα χέρια των τραπεζών και γι’ αυτό ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και οδηγεί σε φυλάκιση έως και 6 μήνες.

Στα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης βρίσκεται και το Συμπληρωματικό Μνημόνιο για την Παιδεία που υπόγραψε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο και περιλαμβάνει: Αύξηση ωραρίου, αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης, συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση, νέο τρόπο πρόσληψης (δηλ. κριτήρια απολύσεων).
Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο οι οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες μπορούν να βάλουν εμπόδια, αυτό φοβούνται, μόνη δύναμη η οργάνωσή και η συμμετοχή μας.

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους τη στάση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ που δεν πήρε απόφαση για απεργία, καλλιεργώντας την ανοχή στο βάρβαρο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο. Δεν κάνουν τίποτα ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να υψώσει τείχος αντίστασης ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Την ίδια απαράδεκτη στάση κράτησε και η ηγεσία της ΔΟΕ. Αυτός είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που όταν στα δύσκολα, που χρειάζεται στήριξη η κυβέρνηση απλώνουν χέρι βοηθείας.

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Κατάργηση της Τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.

Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο»

Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς
Ούτε ώρα χαμένη! Όλοι στον αγώνα!

Όλοι οι Σύλλογοι να πάρουν στις πλάτες τους την ευθύνη για την οργάνωση του αγώνα! Το ίδιο καλούμε και τους συν. στις ΕΛΜΕ! Εδώ θα κριθούμε όλοι!

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση Λαϊκής ενότητας για το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης
Επομενο αρθρο
Κινηματογραφικές προβολές Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *