HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑφιερωματική εκδήλωση για τον γλύπτη, κεραμιστή Χριστόφορο Σκλαβενίτη

Αφιερωματική εκδήλωση για τον γλύπτη, κεραμιστή Χριστόφορο Σκλαβενίτη

Δελτιο τυπου

Αφιερωματικη εκκδηλωση για τον γλυπτη κεραμιστη Χριστοφορο Σκλαβενιτη

Η Εταιρεια Λευκαδικων Μελετων πραγματοποιει στις 30-4-18 στην Αθηνα,αφιερωματικη εκδηλωση για τον γλυπτη και κεραμιστή Χριστοφορο Σκλαβενιτη.

Ο Χριστοφορος Σκλαβενιτης γεννηθηκε στο χωριο Πορος Λευκαδας στις 26 Μαρτιου του 1926. Πεθανε στα Χανια στις 28-8-15.

Αποφοιτος της Ανωτατης Σχολης Καλων Τεχνων,τμημα γλυπτικης, μετεκπαιδευτηκε με υποτροφια του ΥΚΙ στην κεραμικη τεχνολογια.

Εργαστηκε στον Πειραια και στα Χανια μεχρι τον θανατο του, δημιουργωντας μπρουτζινα και μεταλλικα γλυπτα, κεραμικα, συγχρονα και παραδοσιακης τεχνοτροπιας και μουσειακα αντιγραφα.

Μελετησε διαφορα πεδια της τεχνης του και εκανε σχετικες δημοσιευσεις. Για 2 δεκαετιες διδαξε κεραμικη στην Σχολη Κολυμπαριου,στη Σχολη Αγ.Σοφιας και στη Βιλλα Κουνδουρου στα Χανια.Ειδικα στην Κρητη μελετησε την λαικη παραδοσιακη αγγειοπλαστικη, παλαια και συγχρονη, δημοσιευσε το βιβλιο “Η λαικη αγγειοπλαστικη στη δυτικη Κρητη. Οι τελευταιοι αγγειοπλαστες μιλουν για την “παιδεμενη”τεχνη του πηλου”, εκδοση Νομαρχιακης αυτοδιοικησης Χανιων,δημοσιευσε για τα αγγειοπλαστικα κεντρα Θραψανου, Μαργαριτων, Νοχια και αλλα.

Εξεθεσε εργα του σε εκθεσεις στην Ελλαδα και σε πολλες χωρες του εξωτερικου.Εργα του βρισκονται σε μουσεια και πανεπιστημια του εξωτερικου,σε ελληνικες και ξενες δημοσιες και ιδιοτικες συλλογες. Ελαβε πολλες διακρισεις και βραβεια,τιμηθηκε σαν επιτιμος δημοτης της πολης Καλημερα στην Πουλια της Ιταλιας.

Εχοντας παντα μεσα του τον γενεθλιο τοπο του, που εκδηλωθηκε με πολλες εκφανσεις στο εργο του,το 2012,μετα απο μακροχρονια μελετη,δημοσιευσε τη συλλογη μοιρολογιων “Μοιρολογια Πορου Λευκαδας”,εκδοση Εταιρειας Λευκαδικων Μελετων.

Το 2013,συγκεντρωνει τα λυρικα του ποιηματα και δημοσιευει την ποιητικη συλλογη “Ταξειδι με τα ονειρα»,εκδοσεις Γαβριηλιδης.

Ο Χριστοφορος Σκλαβενιτης υπηρξε καλλιτεχνης αστειρευτης δημιουργικοτατας, ανθρωπος με ευρητητα πνευματος, εξαιρετικος δασκαλος.

Δευτερα 30-4-18, Πνευματικο Κεντρο του Δημου Αθηναιων, αμφιθεατρο Τριτση, ωρα 19.00

Διαβάστε για τον Χριστόφορο Σκλαβενίτη:
Στιγμές από τη ζωή και το έργο του κεραμίστα-ποιητή Χριστόφορου Σκλαβενίτη
Συλλυπητήρια επιστολή για το χαμό του Χριστόφορου Σκλαβενίτη

Προηγουμενο αρθρο
Τέσσερα έργα Αγροτικής οδοποιίας σε Δήμους της Περιφέρειας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου
Επομενο αρθρο
Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα...»: Με μια όμορφη σύναξη γύρω από ένα σημαντικό βιβλίο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.