HomeΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑΑχ αυτές οι τριανταφυλλιές!

Αχ αυτές οι τριανταφυλλιές!

Λίγα λουλούδια έχουν εκτιμηθεί από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας όσο το τριαντάφυλλο. Πολλοί είναι και οι μύθοι που σχετίζονται με αυτό. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, κόκκινα τριαντάφυλλα φύτρωσαν από το αίμα του Άδωνη, ενώ ένας άλλος υποστηρίζει ότι το ρόδο έπεσε από τα μαλλιά της Αύρας όταν αυτή χτενιζόταν.

Τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν, οι Σουμέριοι χρησιμοποιούσαν άγριες τριανταφυλλιές για την παραγωγή ροδόνερου και αιθέριων ελαίων, ενώ ο Κομφούκιος αναφέρει την εκτεταμένη καλλιέργεια τριανταφυλλιάς στους κινεζικούς αυτοκρατορικούς κήπους, τουλάχιστον 2.500 χρόνια πριν από τις μέρες μας.

Στην Ευρώπη η τριανταφυλλιά υμνήθηκε από τους Έλληνες ποιητές της αρχαιότητας, ενώ τόσο οι Ρωμαίοι όσο και άλλοι λαοί την καλλιεργούσαν κυρίως για εμπορικούς σκοπούς.

Κάθε τέτοια εποχή καμαρώνω τις τριανταφυλλιές που συναντώ στο δρόμο μου. Τις φωτογραφίζω, θέλοντας να μοιραστώ μαζί σας την ομορφιά τους.

Προηγουμενο αρθρο
Σύλληψη ημεδαπού στη Λευκάδα για κατοχή ενάλιων αρχαιοτήτων
Επομενο αρθρο
Πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ - Πρόσκληση αναδόχου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.