HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΒόλτες και εκδρομές στον Αϊ Γιάννη

Βόλτες και εκδρομές στον Αϊ Γιάννη

…Μπροστά μας η αμμουδιά απάτητη και λεία, χωρίς κανένα ίχνος ανθρώπινης παρουσίας, κατάλευκη, λαμποκοπούσε κάτω από το δυνατό φως…

…Μετά άρχιζε η αμμουδιά με τις παράγκες, πρόχειρες ξύλινες κατασκευές παραθερισμού. Απέραντες ακτές με ψιλή άμμο απλώνονταν δεξιά και αριστερά και οι κατεβασιές των βράχων σχημάτιζαν κολπίσκους και σπήλαια.

Πηγές με παγωμένα νερά ανάβλυζαν από τα σπλάχνα του βουνού και σχηματίζοντας ρυάκια, έσμιγαν με τη θάλασσα, που ήταν κρύα ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Μεγάλοι όγκοι βράχων είχαν κατακρημνιστεί στο πέλαγος κι ο μεγαλύτερος από αυτούς «το Κοντρί» ξεχώριζε το τοπίο…

Οι φωτογραφίες έχουν στο πίσω μέρος τους τις ημερομηνίες: 1947, 1948 και 1953. Φωτογράφος είναι ο Μενέλαος Ιασωνίδης. Εικονίζονται:
Φρόσω Μασμανίδη, Ανθή Μουχαγιαρίδου, Χρύσανθος και Βασιλική Χατζηγεωργίου, Φωφώ Χατζηγεωργίου – Βλάχου, Κατίνα Ιασωνιδη, Κική και Ιφιγένεια Καράμπαλη, Μαίρη Τσινόγλου, Λάκης Σταγιάνος, Πέτρος Γεωργιάδης, Νίκη Δρακάτου, Ρουμπίνα Μαυρομάτη, Μαίρη Γαντζία, Ελένη Γιαννουλάτου, Τάκης Τετράδης, Βαλέριος Χατζηγεωργίου.

Χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο Κωνσταντίνας Γεωργακάκη – Βρεττού: «Σόρα Κάτε» εκδόσεις «Στοχαστής», 2007.

Προηγουμενο αρθρο
Βιωματικές παρεμβάσεις από το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ» με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Επομενο αρθρο
Γεράσιμος Αραβανής: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες αγώνας εναντίον των πολέμων και της εκμετάλλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.