HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓια την οριστική αποκατάσταση του δρόμου της Απόλπαινας ρωτά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Για την οριστική αποκατάσταση του δρόμου της Απόλπαινας ρωτά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

Καββαδάς σε Σπίρτζη: Θα αναλάβει το υπουργείο Υποδομών την οριστική αποκατάσταση του δρόμου της Απόλπαινας;

Στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο δρόμο της Απόλπαινας μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις τον περασμένο χειμώνα, επανέρχεται ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με νέα ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών στη Βουλή.

Ειδικότερα ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει, εάν το υπουργείο έχει ή όχι αρμοδιότητα για την αποκατάσταση του εν λόγω δρόμου, δεδομένου ότι σε σχετικό αίτημα του βουλευτή, με προηγούμενη ερώτησή του, απάντησε επισήμως (Αρ. Πρωτ. Β-665 από 26/4/2018) ότι το υπουργείο «δεν έχει αρμοδιότητα για εκτέλεση σχετικών έργων στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο του δήμου Λευκάδας». Ωστόσο σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας, αναφέρεται ότι ο γ.γ του υπουργείου κ. Δέδες δεσμεύτηκε αφενός για τη χρηματοδότηση του έργου στην Απόλπαινα (θέση «Νταμάρι») με 1.000.000 ευρώ καθώς και ότι το έργο θα εκτελεστεί από το ίδιο το υπουργείο.

Ο κ. Καββαδάς ερωτά τον υπουργό εάν αληθεύει η ανωτέρω δέσμευση αυτή του κ. Δέδε, καθώς επίσης και γιατί εκτός από το δρόμο της Απόλπαινας, το υπουργείο δεν προσεγγίζει ολοκληρωμένα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις κατολισθήσεις στο νησί, προκειμένου να αποκατασταθούν και όλες οι άλλες ζημιές που προκλήθηκαν από την κατολίσθηση, όπως στο δρόμο που οδηγεί από το Περιγιάλι προς το χωριό Πλατύστομα, στο δρόμο από Πηγαδησάνους προς Καρυά, στη θέση «Λαγκάδα», αλλά και των ζημιών στις βραχοπαγίδες στο δρόμο από Τσουκαλάδες προς Άγιο Νικήτα.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό εάν έχει αποσταλεί στη Λευκάδα κλιμάκιο ειδικών και επιστημόνων του υπουργείου, ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση και να καταλήξει στις ενδεδειγμένες λύσεις και ποιες είναι αυτές, καθώς και εάν έχουν δοθεί χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο του νησιού, πέραν των δύο εργολαβιών για Εγκρεμνούς και Γιαλό.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ

Για να δείτε την απάντηση του υπουργείου με Αρ. Πρωτ. Β-665 στην προηγούμενη ερώτηση του βουλευτή πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση του Δήμου για τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Βασιλική
Επομενο αρθρο
Δέσποινα Καλέζου: Εθνικά αναγκαία η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.