HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΓια τον Παντελίδη ο λόγος – Γράφει η Ειρήνη Μεσσήνη

Για τον Παντελίδη ο λόγος – Γράφει η Ειρήνη Μεσσήνη

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

Έμαθα ότι με ψάχνετε επειδή χάθηκα. Παιδιά δεν προλάβαινα! Άσε που τα γεγονότα έτρεχαν και δεν τα προλάβαινα!!!

Από πού να πρωτοξεκινήσω και τι να πρωτοπώ;;;;;;;

Τι μας συγκλόνισε αρχικά;;
Ααααααα εσάς ο θάνατος του Παντελίδη (Θεός σχωρέστον) και εμένα τα σχόλια των υψηλά…. μορφωμένων απανταχού στη χώρα! Έκλαιγα από τα γέλια και τα κλάματα! Τι στο διάλο, μόνο εγώ πατάω στη γη;;;

Γιατίιιιιιιι κλαίνε τα παιδάκια για τον τραγουδιστή και δεν κλαίνε για τον-την εικοσάχρονη που πέθανε κάπου στην Ελλάδα και κάπου στον κόσμο!!!!!!
Ρε τι ακούω………. Θλιβερό αλλά όχι μοναδικό. Φαντάζομαι ότι 20χρονοι και όχι μόνο σκοτώνονται πάρα πολλοί και παντού με μια διαφορά! Δεν τους ξέρουμε βρε παιδί μου! Το ίδιο θα στενοχωρηθεί η γιαγιά σου για την γειτόνισσα που έφτιαχναν μαζί παστουρμά και το ίδιο για την γειτόνισσα που δεν την έχει δει ποτέ;;;;;;;; Θα μου πεις, τον Παντελίδη τον ξέρατε;; Ε ναι!

Καταρχάς, τον βλέπαμε όλη μέρα μπροστά μας. Τραγούδησε για μια αγάπη που μας παράτησε και για μια που θα μας παρατήσει. Εμείς που δεν είμαστε του εντέχνου, τον απολαύσαμε πρώτο τραπέζι πίστα (ψιλοαπογοητευτήκαμε λίγο διότι ίδρωνε και ξεΐδρωνε στο δίλεπτο αλλά οκ), τον βλέπαμε τριγύρω μας στις αφίσες, τον ακούγαμε στο ράδιο… τέλος πάντων τον ξέραμε! Μαααααααα λυσσάξατε!

ΚΑΙ… μετά άρχισαν τα όργανα: εεεεμ βέβαια, έχουν πρότυπα αυτά τα παιδιά;;; έχουν όνειρα για το μέλλον;
Δηλαδή για να καταλάβω: όλοι εσείς οι έντεχνοι και οι φωστήρες, στην ηλικία των 15-20, τι ακριβώς σκεφτόσασταν-ελπίζατε; Να γίνετε-σπουδάσετε, πυρηνικοί επιστήμονες;;; Διότι εγώ σας βλέπω όλους δημόσιους υπάλληλους, μερικούς δικηγόρους να ασχολείστε με το δρόμο του μπάρμπα Μήτσου και κάτι γιατρούς που βαριέστε να σηκωθείτε απ’ τη καρέκλα και φοράτε και άσπρες μπλούζες καραβρώμικες! Όλοι οι υπόλοιποι είμεθα επιχειρηματίες, τουτέστιν κάνουμε ότι μας γουστάρει! Δεν είδα και πολλούς από εσάς να ακολουθήσετε την πορεία του Μαντέλα, του Γκάντι ή της μητέρας Τερέζας. Η ιστορία γράφει για λίγους. Δεν χωράμε όλοι στα βιβλία. Εγώ πάντως την αμαρτία μου τη λέω; 27 χρόνια φυλακή δεν έμενα για κανέναν σας και σταυρώστε με!

Τί εξιτάρει ένα παιδί; Η λάμψη, το φως, η ομορφιά η δόξα! Εδώ γι’ αυτή τη δόξα καταστράφηκε μια χώρα, (βλέπε κάτι άσχετους μπαρμπάδες στη βουλή) δεν θα τρελαθεί ένα παιδί;;;;; Το μοντέλο, ο ποδοσφαιριστής, η Μενεγάκη. Γιατί; Γιατί έτσι πρέπει! Σας πληροφορώ ότι εάν βλέπαμε-ακούγαμε τη ζωή της Μαλάλας (σας έπιασα αδιάβαστους μήπως;;;) σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να πυροβοληθούμε στο πρόσωπο μπας και στο μέλλον κερδίζαμε το νόμπελ Ειρήνης! Στο δημοτικό, όλοι ξεκινήσαμε να γίνουμε δάσκαλοι και γιατροί. Το δάσκαλο στο σχολείο τον είδαμε αμέσως μόλις βγήκαμε από το βρακί της μάνας μας οπότε λογικό να θέλουμε να του μοιάσουμε και το γιατρό επειδή μας έκανε ενέσεις και αποφασίσαμε να του μοιάσουμε για να μην κάνουμε ενέσεις στα παιδάκια και πονάνε. Στην πορεία που είδαμε ότι θέλει διάβασμα και κώλο, αλλάξαμε γνώμη, το ξανασκεφτήκαμε και είπαμε να χτυπήσουμε μια Νομική, ένα Πολυτεχνείο. Όχι επειδή μας άρεσε αλλά επειδή ήταν σικ και μάλλον επειδή φάγαμε πλύση εγκεφάλου για να ικανοποιήσουμε κάποιον πόνο των δικών μας. Μετά το ξανασκεφτήκαμε και είπαμε να καταταχτούμε όλοι στο δημόσιο για να πληρωνόμαστε βρέξει χιονίσει και μετά……..μείναμε άνεργοι.

Οι γενιές αλλάζουν, τα θέλω αλλάζουν, τα μπορώ αλλάζουν, τα οικονομικά αλλάζουν και τα παιδιά είναι παιδιά. Τα παιδιά μεγάλωσαν με τον Μίκυ Μάους παλιά, με κάτι τέρατα σήμερα, ψάχνουν να βρουν την αγάπη (γιατί άραγε;;) μέσα από τον Παντελίδη, τα θέλουν όλα τώρα που είναι νέοι και σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσουν να σπουδάσουν 17 χρόνια μπας και μείνουν στην ιστορία. Οπότε πριν κρίνετε ένα παιδί για τις σημερινές επιλογές του, θυμηθείτε τα νιάτα σας που φαντάζομαι το τοπ σας θα ήταν να παντρευτείτε τον άντρα των ονείρων σας, να μένετε σε σπίτι με κήπο, να ανοίξετε ένα δικηγορικό γραφείο, να είστε πλούσιοι, ανθρωπιστές, κοινωνικά αποδεκτοί, κου λου που, κου λου που. Ξέρουμε ότι δεν σας έκατσε όπως δεν μου ‘κατσε και μένα να ‘μαι μια άλλη Αλέξις σκρόφα στη Δυναστεία!

ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ τώρα που το θυμήθηκα, όπως και σε πολλούς από εσάς, πριν γίνετε ανθρωπιστές βεβαίως βεβαίως και….. παραιτηθείτε από τα υλικά αγαθά
χαχχαχχαχχαχχαχα!!!!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ!
ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΑ
ΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑ!
ΣΜΑΤΣΣΣΣΣΣΣ ΣΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!

Προηγουμενο αρθρο
Οι ομορφιές της λιμνοθάλασσας
Επομενο αρθρο
Σύλληψη 25χρονης για κλοπές κατ’ εξακολούθηση στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.