HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΓΣΕΕ: Ποιοι κλάδοι παρουσιάζουν μεγάλη παραβατικότητα

ΓΣΕΕ: Ποιοι κλάδοι παρουσιάζουν μεγάλη παραβατικότητα

Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ δείχνουν ότι τα περισσότερα κρούσματα εκτεταμένης παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων καταγράφονται στον τουρισμό, σε εταιρείες security και στον χώρο παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.

«Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Οι επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες την υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και τον φόβο των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία» παρατηρεί ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι τα νησιά και οι τουριστικοί προορισμοί – στον τομέα των ξενοδοχείων και του επισιτισμού – χτυπούν «κόκκινο» στην αυθαιρεσία και την παραβατικότητα.

«Αλήθεια, πόσοι επιθεωρητές εργασίας απασχολούνται σήμερα στο βυθισμένο από τουρίστες Νησί των Ιπποτών» αναρωτάται ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας Ηλίας Κιούλος παρατηρεί ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε ανθρώπινο ελεγκτικό δυναμικό. Ως παραδείγματα αναφέρει ότι στην Κόρινθο υπάρχει μόνο ένας επιθεωρητής εργασίας για όλο τον νομό, στην Καλαμάτα επίσης μόνο ένας για όλο τον Νομό Μεσσηνίας, στη Λευκάδα δεν υπάρχει κανένας κ.ο.κ.

Από την πλευρά του ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης επισημαίνει ότι «η καθυστέρηση στις αποδοχές των εργαζομένων, εκτός από την αβεβαιότητα που δημιουργεί στη ροή εσόδων στον οικογενειακό προϋπολογισμό, συμβάλλει περαιτέρω στην επιδείνωση της εγχώριας ζήτησης και της ιδιωτικής κατανάλωσης».

Το γεγονός αυτό – προσθέτει ο κ. Ρομπόλης – συμβάλλει στη μείωση της εγχώριας παραγωγής και παρατείνει την ύφεση στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: www.tanea.gr

Προηγουμενο αρθρο
Στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις στα Ιόνια Νησιά...
Επομενο αρθρο
Επιμελητήριο Λευκάδας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο "1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.