HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔήλωση βουλευτή Σταύρου Γρηγόρη για το δημοψήφισμα

Δήλωση βουλευτή Σταύρου Γρηγόρη για το δημοψήφισμα

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

Μέσω της αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης που οικοδομήσαμε μεταξύ μας στα 40 χρόνια διαδρομής μου στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Λευκάδας και η οποία επαναβεβαιώθηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, στις οποίες με τιμήσατε με την ψήφο σας εκλέγοντάς με Βουλευτή, θέλω να απευθυνθώ σε σας με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,
Αυτές τις μέρες ζούμε ίσως τη σημαντικότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής περιόδου. Μετά από πέντε πέτρινα χρόνια μνημονιακής λαίλαπας που κατέστρεψαν οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα μας, ισοπέδωσαν το λαό, μας αφήνοντας πίσω τους 1.500.000 ανέργους, 3.500.000 νεόπτωχους, δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις και χιλιάδες αυτοκτονίες, για πρώτη φορά Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σήκωσε το ανάστημα της, λέγοντας ένα ηχηρό ΌΧΙ στο εκβιαστικό τελεσίγραφο των δανειστών.

Αυτοί και τα φερέφωνά τους στην Ελλάδα προσπαθούν να παραποιήσουν το ερώτημα που τίθεται στον Ελληνικό Λαό και το οποίο είναι ένα πεντακάθαρο ΝΑΙ ή ΌΧΙ στο εκβιαστικό τελεσίγραφο – πρόταση των δανειστών που οδηγεί στη συνέχιση της καταστροφικής πορείας των προηγούμενων χρόνων.

Οι υπεύθυνοι της καταστροφής και εξαθλίωσης της χώρας, μη έχοντας το πολιτικό θάρρος να υπερασπισθούν τα πεπραγμένα τους, για τα οποία τους καταδίκασε ο Ελληνικός λαός στις 25 του Γενάρη, θέλουν να παραποιήσουν το περιεχόμενο του Δημοψηφίσματος. Συνεπικουρούνται σε αυτό από το ντόπιο μιντιακό κατεστημένο, την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ανάμειξη Ευρωπαίων παραγόντων στα εσωτερικά μας και το παράνομο κλείσιμο των Ελληνικών Τραπεζών από την ΕΚΤ, όλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό και να κάμψουν το φρόνημά του.

Δεν υπάρχει ερώτημα για ΝΑΙ η ΌΧΙ στην Ευρώπη και το ΕΥΡΩ. Η θέση μας στην Ευρώπη και στο ΕΥΡΩ είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι. Αυτοί και οι πολιτικές τους έχουν φέρει τη χώρα μας σε αυτή τη θέση, αυτοί κυβέρνησαν τη χώρα μας από το 1974 και μετά, δικές τους όλες οι ευθύνες. Και παρ’ όλα αυτά έχουν το θράσος να μιλάνε και να μας δείχνουν ως λύση το δρόμο που οδήγησε στην καταστροφή. ΈΛΕΟΣ.

Αυτό που καλείται ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει είναι ΝΑΙ η ΌΧΙ στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, εξαθλίωσης, υποταγής και μετατροπής της χώρας μας σε μία αποικία χρέους.
Η απάντηση του λαού μας την Κυριακή θα είναι ένα δυνατό ΌΧΙ στο πισωγύρισμα, το οποίο θα είναι συγχρόνως και ένα δυνατό ΝΑΙ σε μία νέα πορεία ελπίδας και αξιοπρέπειας.

Σταύρος Γρηγόρης

Προηγουμενο αρθρο
Η συγκέντρωση στη Λευκάδα της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη»
Επομενο αρθρο
Προαγωγικές εξετάσεις στον Ευκλέα Λευκάδας

5 Σχόλια

  1. aoratos
    3 Ιουλίου 2015 at 13:56 — Απάντηση

    Επίσης κύριε βουλευτά και κύριε αντιδήμαρχε Περδικάρη (σε συνέχεια της τοποθετησης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο), το ερώτημα και διακύβευμα του δημοψηφίσματος δεν είναι πάλι να τιμωρήσουμε και να καταδικάσουμε αυτούς που μας έφεραν εδώ. Το κάναμε στις εκλογές. Κάθε 6 μήνες θα το ανανεώνουμε? Και γιατί να τους απαγορεύσουμε να μιλάνε και μάλιστα στο δημοκρατικό σας δημοψήφισμα που όλοι έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Μπορείτε να κρίνετε τις τοποθετήσεις τους αλλά όχι να κατακρίνετε το ότι μιλάνε. Ευθύνη έχεί και μεγάλη μερίδα του κόσμου που φτάσαμε ως εδώ. Δεν πρέπει να μιλάνε? Πόσο μάλλον όπως σωστά λέει ο κύριος Μελάς για “προδότες”.
    Οι ίδιοι οι υπουργοί σας επαλήθευσαν τη χρήση του δημοψηφίσματος ως διαπραγματευτικό όπλο και όχι ως μέσο για υγιή έκφραση του κόσμου. Οι ίδιοι οι υπουργοί σας παραδέχθηκαν χθες δημόσια και σε παγκόσμια εμβέλεια ότι πήγατε στο δημοψήφισμα γιατί δεν θα μπορούσατε να περάσετε τα μέτρα από την κοινοβουλευτική σας ομάδα. Δεν θα είχατε δεδηλωμένη. Λειτουργήσατε όπως αυτοί που κατηγορείτε ότι μας έφεραν εδώ με κομματικό κερδοσκοπισμό. Όπως σωστά λέει η Μαρία πρέπει να προφυλχτείς και ο Δήμαρχος ακόμα περισσότερο που έχει γίνει ένα κομματικό φερέφωνο.
    Γράψτε καλύτερα τη σκέψη σας έντιμα και μην κάνετε copy paste την αυγή και τα ποιηματάκια του Σύριζα. Πόσο μάλλον για τον κύριο Δήμαρχο που αντέγραψε την έκφραση “στα 4” από τον Καμμένο….
    Έχει γίνει ήδη ζημιά και λόγω μεγάλης αδράνειας από τη νέα εβδομάδα θα αναγκάζεστε να σηκώνετε μεγάλο βάρος και αν συνεχίσετε αυτή τη συγκρουσιακή υπεράσπιση των επιλογών σας θα πέφτετε συνεχώς σε χαμηλότερο επίπεδο. Εκτός κι αν όπως πάλι σωστά λέει ο κύριος Μελάς σκέφτεστε να την αποποιηθείτε σύντομα…

  2. Δημότης
    3 Ιουλίου 2015 at 13:38 — Απάντηση

    Ένα είναι βέβαιο. Η πολιτική στραβώνει τους ανθρώπους!

  3. Παϊσιος
    3 Ιουλίου 2015 at 13:13 — Απάντηση

    Φίλε Σταύρο, αν στην κατοχή υπήρχαν ΜΜΕ, σήμερα (φοβάμαι) θα μιλούσαμε Γερμανικά. Αργ.

  4. μακης μελας
    3 Ιουλίου 2015 at 12:00 — Απάντηση

    Αξιοτιμε κ Βουλευτη Στουρο Γρηγορη, αυτα που γραφεις ειναι ελαφρως καλυτερα απ οσες “αερολογιες” ειπες χθες στο Δημοτικο Συμβουλιο. Σαν σοβαρος ανθρωπος πηρες το σταυρο στις εκλογες ολων οσων ψηφισαν Συριζα δηλαδη των μετακινηθεντων απο το πασοκ και την νεα δημοκρατια και που δεν εχουν ακομη και σημερα σχεση με την παραταξη σας.Γραψε δυο τρεις σοβαρες δικες σου αποψεις κι ασε τις Συριζαιικες ακακοινωσεις στην ακρη .Το προβλημα σας ειναι οτι ολους εσας σας διαψευδουν ο πρωτος βουλευτης επικρατειας του Συριζα καθηγητης Κωσταντινος Τσουκαλας οι ευρωβουλευτες σας καθηγητης Χρυσογονος και δημοσιογραφος Κουλογλου ο υπουργος Τσακαλωτος που ειπε χθες οτι “εγιναν εκλογες για να μην πεση η κυβερνηση” και αλλοι πολλοι…και αυτες τις δηλωσεις τους δεν μπορειτε να τις δικαιολογησετε πολιτικα στη κοινωνια ..Πες και σε οσους μοιραζουν τα εκλογικα σας εντυπα οτι οσοι ειμαστε υπερ του ναι δεν ειμαστε προδοτες οπως λενε…γιατι γινονται καταγελαστοι .Εξ αρχης ειμαστε ξεκαθαροι ευρωπαιστες…Κρατησου λοιπον σε ενα επιπεδο τουλαχιστον της προσωπικοτητας σου γιατι την ιδιοτητα του βουλευτη η την επιβεβαιωνει η την αφαιρει η κοινωνια και μαλλον εσυ για το δευτερο προσπαθεις, εκτος και αν σκεφτεσαι να την αποποιηθεις συντομα…. 3 ιουλιου 2015 μακης μελας

  5. ΜΑΡΙΑ
    3 Ιουλίου 2015 at 11:00 — Απάντηση

    Ρε Σταύρο, μην “ρίχνεις” τον εαυτό σου. Προφυλάξου. Μην υπογράφεις αυτά τα εντελώς ανερμάτιστα (για να πω μια “γλυκιά” λέξη) νον πέιπερ που σας δίνουν από τη Κουμμουνδούρου, τα οποία από λογική επιχειρηματολογία είναι για το κάδο των σκουπιδιών, ασχέτως από το αν λένε ΝΑΙ ή ΟΧΙ! Γράψε ένα δικό σου κείμενο, ανάπτυξε την άποψή και τα επιχειρήματά σου με ήρεμο και σωστό τρόπο. Είσαι επιστήμονας, έχεις μια διαδρομή, μην την σπαταλάς για μια χαμένη υπόθεση. Τη Δευτέρα τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και συ δεν πρέπει να βγεις ισοπεδωμένος. Με πολύ αγάπη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.