HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔήλωση Δημάρχου Λευκάδας σχετικά με την μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου το 2008 στην Εθνική Τράπεζα

Δήλωση Δημάρχου Λευκάδας σχετικά με την μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου το 2008 στην Εθνική Τράπεζα

∆ΗΛΩΣΗ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ
Σχετικά µε την µεταφορά των αποθεµατικών του ∆ήµου το 2008 στην Εθνική Τράπεζα

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή αντίδρασης του π. ∆ηµάρχου κ. Βασίλη Φέτση σχετικά µε την µεταφορά των αποθεµατικών του ∆ήµου στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Συγκεκριµένα στην επιστολή µου προς την ∆ιοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αλλά και στην συζήτηση κατά την συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για το θέµα της κατασκευής του Μουσείου Άγγελου Σικελιανού ανέφερα ότι ενώ ο ∆ήµος Λευκάδας έκανε το καθήκον του και χωρίς διαγωνισµό µετέφερε τα αποθεµατικά του στην Εθνική Τράπεζα, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αθετεί την υπόσχεσή της και την δέσµευσή της.

Και µ’ αυτό δεν κάνω κριτική στον τρόπο µε τον οποίο αποφασίστηκε να µεταφερθούν τα χρήµατα µε ή χωρίς διαγωνισµό καλύτερης προσφοράς, γιατί και εγώ προσωπικά σήµερα δηλώνω ότι όταν ένας όµιλος όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ διαθέτει ένα πολύ µεγάλο ποσό, πάνω από 1,3 εκ. ευρώ για την δηµιουργία ενός σηµαντικού έργου για τον πολιτισµό πρέπει να µην στέκεσαι σε προσφορές και αξιολόγηση αλλά να παίρνεις γενναία απόφαση και να µεταφέρεις τις καταθέσεις σου στον ευεργέτη σου.

Ο π. ∆ήµαρχος όµως, που δεν είχα καµία πρόθεση να τον κρίνω, γιατί το πρόβληµα ήταν η αθέτηση της υπόσχεσης από την Τράπεζα, δεν µπόρεσα να καταλάβω τι προσπάθησε να δικαιολογήσει.

Ανέτρεξα και πήρα την απόφαση της 96/2008 συνεδρίασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Λευκάδας, την οποία σας παραθέτω αυτούσια.
∆ιαβάζοντάς την κάποιος σηµειώνει τα εξής:

  • 1. Ορίστηκε επιτροπή από αιρετούς και υπαλλήλους
  • 2. Ζητήθηκε προσφορά από 5 τράπεζες
  • 3. Οι προσφορές ήταν: 3,90 ΕΜΠΟΡΙΚΗ, 4,00 ΕΘΝΙΚΗ, 4,30 ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 4,30 ΑΓΡΟΤΙΚΗ 4,30, EUROBANK 4,47.
  • 4. Η επιτροπή οµόφωνα προτείνει την καλύτερη προσφορά µεταξύ των µέχρι τότε κρατικών τραπεζών Εµπορικής, Εθνικής, Αγροτικής δηλαδή την προσφορά της Αγροτικής µε επιτόκιο 4,30.
  • 5. Στην συνέχεια αποφασίζεται κατά πλειοψηφία για την Εθνική Και εδώ µπαίνουν κάποια ερωτηµατικά.

Ή αναγνωρίζεις ότι η Εθνική Τράπεζα είναι ευεργέτης και αποφασίζεις χωρίς διαγωνισµό να µεταφέρεις τις καταθέσεις σου ή κάνεις διαγωνισµό καλύτερης προσφοράς και κατακυρώνεις την καλύτερη προσφορά.
Αλήθεια πώς να χαρακτηρίσει κανείς τον διαγωνισµό που έγινε, το αποτέλεσµα που είχε και την ανάδειξη του 4ου κατά σειρά, αντί του 1ου;

Αγαπητέ Βασίλη γιατί δεν ήλθες προσωπικά να µε ενηµερώσεις, αλλά ενηµέρωσες όλους τους άλλους και έστειλες επιστολή στον πρόεδρο του ∆.Σ.και στα Μ.Μ.Ε.;

Αλήθεια ετσι γίνονται οι διαγωνισµοί και έτσι νοείται η διαφάνεια;

∆εν θα ήθελα να µου απαντήσεις σε άλλο θέµα.

Το σηµαντικό είναι ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δια του Γενικού ∆ιευθυντή της κ. Γ. Φράγκου όπως και προφορικά µε διαβεβαίωσε από τις 8/8/14 αλλά και µε την επιστολή που µου απέστειλε στις 13/8/14, άµεσα προχωρά την διαδικασία για την κατασκευή του µουσείου Άγγελου Σικελιανού.

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑ∆ΑΣ ΚΩΣΤΑΣ. Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ

Για να δείτε το απόσπασμα από το πρακτικό της 11/2008 συνεδρίασης του Δ.Σ Λευκάδας πατήστε εδώ.

Προηγουμενο αρθρο
Ανείπωτη τραγωδία στην Καρυά Λευκάδας - Βίντεο Θανάση Κατωπόδη
Επομενο αρθρο
Διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στην 26η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.