HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: θεσμικό πλαίσιο αιγιαλών – παραλίας και παράνομο κάμπινγκ τροχόσπιτων

Δήμος Λευκάδας: θεσμικό πλαίσιο αιγιαλών – παραλίας και παράνομο κάμπινγκ τροχόσπιτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΓΙΑΛΩΝ – ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ

Τον τελευταίο καιρό αναγράφονται, σε τοπικά ΜΜΕ, ανακρίβειες και αναλήθειες σχετικά με τις μισθώσεις και τη διαχείριση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας, καθώς και για την παράνομη στάθμευση των τροχόσπιτων για κάμπινγκ.

Επειδή για κάποιους (μη ενημερωμένους ή κακόβουλους) για τα πάντα είναι αρμόδιος και για κάθε τι στραβό φταίει ο δήμος, είμαστε υποχρεωμένοι να τους θυμίσουμε τη σχετική νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι όφειλαν να τη γνωρίζουν πριν εξαπολύσουν τους μύδρους τους.

1. Σύμφωνα με τον νόμο 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΑ’285/19.12.2001) και την αριθμ. ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 12 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1636):

Άρθρο 6 – Χρόνος παραχώρησης – Έναρξη ισχύος

… Εντός του 1ου τριμήνου (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) εκάστου έτους, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι απευθείας όσο και οι κατόπιν δημοπρασίας παραχωρήσεις απλής χρήσης από τους Δήμους.
Από την 1η Απριλίου εκάστου έτους οι παραχωρήσεις απλής χρήσης διενεργούνται αποκλειστικά από τις Π.Δ. και Α.Γ. Δημόσιας Περιουσίας. Οι Δήμοι οφείλουν να αποστείλουν όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις για τις οποίες δεν έχει συνταχθεί σύμβαση παραχώρησης από το Δήμο μέχρι 31η Μαρτίου εκάστου έτους εντός των επόμενων 5 ημερών στις αρμόδιες κατά χώρο Π.Δ. και Α.Γ. Δημόσιας Περιουσίας…

Άρθρο 10 – Υποχρεώσεις Δήμων

« … Οι Δήμοι, μέσω των εντεταλμένων οργάνων τους έχουν υποχρέωση, σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν καταπατήσεις ή αυθαίρετες επεμβάσεις επί των κοινοχρήστων χώρων, να ενημερώνουν άμεσα τα κατά τόπους αρμόδια Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας προκειμένου να εισηγηθούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας για τη λήψη μέτρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία….»

Να σημειωθεί ότι τα κατά τόπους Αυτοτελή Γραφεία έχουν αντικατασταθεί πλέον από την κατά τόπους Κτηματική Υπηρεσία.

2. Σε ότι αφορά στην παράνομη στάθμευση των τροχόσπιτων για κάμπινγκ (Ν. 4179/2013 & Ν. 2160/1993), αρμοδιότητα ελέγχου έχουν η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον νόμο, εξαντλείται μόνο σε συστάσεις (δηλαδή δεν μπορούν να βεβαιώσουν παραβάσεις).

Τα αρμόδια όργανα του Δήμου (Δημοτική Αστυνομία, κ.λπ.) πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους για την εφαρμογή των νόμων και για τις δυο προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Από τα ανωτέρω, είναι φανερές οι αρμοδιότητες του Δήμου, οι οποίες είναι εντελώς περιορισμένες, και κατά τούτο ενημερώνουμε τους μη ενημερωμένους και καλούμε τους κακόβουλους «εκφραστές της κοινής γνώμης» να σταματήσουν να παραπληροφορούν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Διονύσιος Σολωμός : «Σαπφώ»
Επομενο αρθρο
Το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας σε μια βραδιά Tango

5 Σχόλια

  1. dope
    16 Αυγούστου 2018 at 17:03 — Απάντηση

    για το οτι με 1200 ευρω ετησιως στηνεις μια επιχειτηση με 30 βαρκες στο λιμανι του Νυδριου με την ελειψη χωρου που υπαρχει φταιει ο βασιληας Οθωνας?

    • αλλέγρος
      17 Αυγούστου 2018 at 09:46 — Απάντηση

      Οχι μόνο ο Όθωνας αλλά και ο Κωσταντίνος Παλαιολόγος! Αυτό το “παλιό κατεστημένο” της Διαπλοκής που μάχεται με λύσσα την “Πρώτη φορά Αριστερά” του Ακρο-Δεξιού Καμένου!!!

  2. anwnimos
    13 Αυγούστου 2018 at 15:18 — Απάντηση

    Για όλα φταίει κάποιος άλλος. Πλήρης αντιστοιχία με την κυβέρνηση Σύριζα.
    Η κριτική είναι κακόβουλοι εκφραστές κοινής γνώμης…Ποιοι το λένε αυτό… οι λαλίστατοι με τον πυρινο λόγο και άρθρα ως αντιπολίτευση.
    Επι τοις ουσίας και πέρα από το σανό που για μια ακόμη φορά εξέδωσε ο Δήμος Λευκάδας:
    – Τα Τει από πότε είναι αρμοδιότητα του Δήμου και ασχολείται?
    – Η παραλία Μύλος από πότε είναι αρμοδιότητα του Δήμου και πάλι ασχολείται και κάνει και “αγώνα”
    – Το Δημοτικό πάρκινγκ δεν είναι ιδιοκτησία και αρμοδιότητα του Δήμου που καταλαμβάνεται από τα τροχόσπιτα για να αγωνιστεί και εκεί ο Δήμος?

    Είναι η πρώτη φορά που Δημοτική Αρχή εξαπολύει η ίδια μύδρους εναντίον της κριτικής, εναντίον των πολιτών, εναντίον των μέσων ενημέρωσης.
    Είναι η πρώτη φορά που Δημοτική Αρχή βγάζει Δελτίο Τύπου με τις αρμοδιότητες που δεν έχει.
    Είναι πρώτη φορά που Δημοτική Αρχή επιλέγει a la carte με ποιες αρμοδιότητες που ενώ δεν έχει, θα ασχοληθεί μόνο για προπαγανδιστικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς.
    Τέτοια πολιτική κουλτούρα πρώτη φορά με κύριους ορχηστρωτές τον τοπικό Σύριζα μέσω Δημάρχου και τον τοπικό Ανέλ μέσω του εντεταλμένου.

    Ευτυχώς η τελευταία. Τικ τακ τικ τακ που λέει και το τρολ τους. Τελειώνουν!

  3. Γιάννης
    12 Αυγούστου 2018 at 16:14 — Απάντηση

    Πάλι καλά. Τους πήρε 4 χρόνια μέχρι να μάθουν τις αρμοδιότητες τους οι Συριζαίοι στο Δήμο. Καταλάβατε τι μας λένε με την ανακοίνωση τους; Μας λένε πως όλα αυτά που σπεκουλάριζαν τόσα χρόνια, όλα αυτά που έκαναν επαναστατικές παντιέρες, όλα όσα κατηγορούσαν τους προηγούμενους δημάρχους, oλα όσα θα διόρθωναν ως «καλοί αριστεροί», δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου. Ήταν δηλαδή τζάμπα μάγκες και επαναστάτες του φραπέ.
    Πολύ αργά μαθαίνουν, άσε που μας κοστίζει ακριβά η εκπαίδευση τους.

    • ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ
      17 Αυγούστου 2018 at 08:47 — Απάντηση

      Πέστα τους, βε Γιάννη! Γιατί μας νομίζουν (κι ίσως είμαστε!) ντιπ για ντιπ χαμένα! Αυτοί ως αντιπολίτευση μας έταζαν ακόμα ότι θα μας κάμουν….αποπυρηνικοποιημένη ζώνη και τώρα κολώνουν μπροστά στο νόμο 2971/2001; Πού στο διάολο τους βρήκαμε αυτούς τους τζάμπα μάγκες!! Αντί να κοιτάξουν τα απερίγραπτα χάλια τους, την καταπληκτική ανικανότητα τους να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο, τους φταίει η κριτική, οι κακόβουλοι, ο άγιος Ονούφριος….Ουστ!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.