HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔεκάδες παρατυπίες στην διαχείριση του προγράμματος LEADER

Δεκάδες παρατυπίες στην διαχείριση του προγράμματος LEADER

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΘΕΜΑ: Ορισμός δύο (2) εκπροσώπων της Π.Ε. Λευκάδας στο ΔΣ της Αναπτυξιακής Λευκάδας (Leader)

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Η Π.Ε. Λευκάδας γνωστοποιεί – κοινοποιεί σήμερα στο Π.Σ και στους Λευκαδίτες την έκθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης του Ιουλίου 2012 σύμφωνα με την οποία αποδεικνύονται δεκάδες παρατυπίες στην διαχείριση του προγράμματος από την τότε διοίκηση και με την οποία έκθεση του ελέγχου το Υπουργείο στην ουσία καταγγέλλει την σύμβαση.

Με λίγα λόγια σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων του ελέγχου ήταν παράνομες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και συγχρόνως καταγγέλλεται η σύμβαση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Θεωρούμε ότι τα χρήματα του Ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν ορθή διαχείριση και να αξιοποιούνται με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Επομένως οι ευθύνες μη υλοποίησης του προγράμματος είναι συγκεκριμένες και αναφέρονται στην ανωτέρω έκθεση που σας γνωστοποιούμε.

Εμείς σαν νέα Περιφερειακή Αρχή με τους εκπροσώπους μας στην Διοίκηση της εταιρείας σε συνεργασία και με την Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διεκδικήσουμε υπό αρνητικές σύμφωνα με τα παραπάνω προϋποθέσεις την όποια δυνατότητα λειτουργίας νέου προγράμματος ή συνέχισης του υπάρχοντος.

Επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να καλέσουμε το νέο ΔΣ να διερευνήσει τις όποιες ποινικές και λοιπές ευθύνες προκύπτουν από την έκθεση του ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης και να πράξει ότι αυτές επιβάλλουν.

Κατόπιν τούτου προτείνουμε στο Π.Σ. για έγκριση την εκπροσώπηση της Π.Ε. Λευκάδας στο ΔΣ της Αναπτυξιακής Λευκάδας (Leader) τους κυρίους:

Βλάχο Παύλο Χημικό Μηχανικό και
Γαντζία Γεράσιμο Δικηγόρο

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Χαλικιάς Θεόδωρος
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Το παραπάνω κείμενο αναγνώστηκε στο σημερινό (16/11) Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά. Μοιράστηκε στη συνέχεια στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε έντυπη μορφή μαζί με την έκθεση του Υπουργείου (46) σελίδες. Η έκθεση συντάχτηκε στις 4/10/2012 και κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια με Δικαστικό Επιμελητή στις 12/11/2013

50

Προηγουμενο αρθρο
Δώδεκα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο ακρωτήρι Δουκάτο
Επομενο αρθρο
Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας στην 6η ΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.