HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔημοσκόπηση για Δήμαρχο: Άλλος πληρώνει, άλλος κερδίζει!

Δημοσκόπηση για Δήμαρχο: Άλλος πληρώνει, άλλος κερδίζει!

Τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί μας σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα για το πρόσωπο του καταλληλότερου για τη θέση του δημάρχου.

Πρόκειται για σοβαρή έρευνα στην οποία όσο κι αν προσπαθήσει ο κάθε ερωτώμενος δεν μπορεί να αντιληφεί για λογαριασμό ποιου γίνεται. Περιλάμβανε ερωτήσεις για την σημερινή δημοτική Αρχή, για επί μέρους θέματα που αφορούν το Δήμο, για να καταλήξει: ποιον θα επιλέγατε για Δήμαρχο μεταξύ των πέντε υποψήφιων που περιλαμβάνει.

Πρόκειται για τους Κώστα Δρακονταειδή, Θοδωρή Σολδάτο, Σωτήρη Σκιαδαρέση, Μπάμπη Καλό και Κώστα Γληγόρη (Φλούδα).

Άγνωστος παραμένει ο παραγγέλλων για λογαριασμό του οποίου έγινε η δημοσκόπηση. Πάντως για την περίπτωση που πρόκειται είτε για τον σημερινό δήμαρχο είτε για την Νέα Δημοκρατία ψώνισαν και δυο από… σβέρκο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, φαβορί και με μεγάλη διαφορά στη δημοσκόπηση εμφανίζεται ο Κώστας Γληγόρης (Φλούδας), ο όποιος ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και στέκεται μακριά από όλους τους μνηστήρες και το σχετικό κουβεντολόι.

Η τοπική κοινωνία είναι άκρως συντηρητική -όχι πολιτικά- θρησκόληπτη, αδιάφορη για τα κοινά. Ψηφίζει με «ελαφρότητα» και δεν φημίζεται για την λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων. Περιστρέφεται γύρω από συλλόγους και σωματεία, έχει βολευτεί με την κάθε μορφής ανομία Ο καθένας έχει βρει άκρες και κάνει τη δουλειά του και επιλέγει με ελαφριά γνώση και καρδιά δημοτικούς συμβούλους -συνήθως τους χειρότερους.

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές όμως, ανέλπιστα, έκανε μια μεγάλη τομή, αλλάζοντας βουλευτή σε μόλις 9 μήνες. Λέτε να γίνει κάτι τέτοιο και στις δημοτικές εκλογές και επιλέγοντας τον Φλούδα να κάνει τη διαφορά; Στέλνοντας στον πάτο και τους σημερινούς (καθόλου δύσκολο) και τους μελλοντικούς φωστήρες που ακούγονται;

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Στου Άϊ Γιάννη στο Λιβάδι την αυλή
Επομενο αρθρο
«Ο Φοίνικας», το νέο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη

4 Σχόλια

  1. Λαικος
    19 Σεπτεμβρίου 2018 at 19:11 — Απάντηση

    Μη μαλωνετε παιδες.
    Ηταν στημενη δημοσκοπιση του συριζα για ν αξιολογησει τον δημαρχο του,αφου ρωταγε αν ειναι εντιμος κι αν εχει καλους συνεργατες.Απλα πραματα.
    Οσο για τα αποτελεσματα δεν θα μαθει κανεις τιποτε αν και στα ουζερι που συχναζουν οι…συνεργατες,ψιλοκουβεντιαζουν οτι πηρε πολυ αρνητικο ποσοστο και θετικο γυρω στο 10 η 11% αν κρυφακουσα καλα.
    Υπομονη που λεει κι ο Μακης.
    Τωρα ριξαμε τη μαγια.
    Εχουμε ακομα προζυμια και πλασιμο μεχρι να γινει το ζυμαρι.
    Αργουμε.
    Μπορει να μεινουν και καποιοι στο…δρομο η ναναι και λαγοι!!!
    Καλο σας απογευμα

  2. Τέλης Σταλόνε
    18 Σεπτεμβρίου 2018 at 22:03 — Απάντηση

    Μάκη, σημασία δεν έχουν τα ζευγάρια αλλά τα ζαγάρια!
    Νομίζω ότι μ’ εννοείς…

  3. μακης μελας
    18 Σεπτεμβρίου 2018 at 21:43 — Απάντηση

    Κυρια Σαντα ρωτησε τον Δημοτικο Σχολιαστη απο που γνωριζει οτι ειναι σοβαρη η ερευνα. Ρωτησε τον να σου πει το συνολικο δειγμα και τις αναλογιες πολης χωριων ποσοι ρωτηθηκαν τηλεφωνικα και ποσοι απαντησαν.

    Απ οτι γνωριζω τα ποσοστα ερχοναι σε συγκρουση μεταξυ τους (χωρις να γραψω ονοματα) 50% αποδοχη με 20% σε ψηφους, 40% αποδοχη με 10% σε ψηφους και πολλα αλλα. Η ερευνα εγινε πχ χωρις τον Αραβανη τον Βασιλη που θελει να ειναι υποψηφιος, μονο με 5 ονοματα η πρωτη για να σχηματιστει το διδυμο του β γυρου.

    Και στην νεα που γινεται με εφτα ονοματα εχει ετσι σε σειρα τα ζευγαρια του β γυρου για να προκυψει το επιθυμητο αποτελεσμα.
    Εχει π.χ στο δευτερο γυρο μεταξυ αλλων Δρακονταειδης Καλος, πολυ ωραια, εχει ομως και Σκιαδαρεσης Μελας και Δρακονταειδης Παπαδοπουλος (Χρηστος της Λ.Α.Ε.).

    Θα πανε αυτα τα ζευγαρια στον δευτερο γυρο; Ποιος κοροιδευει ποιον;
    Λιγη υπομονη να δουμε ολους τους υποψηφιους ..
    μακης μελας
    18 σεπ 2018

  4. Λαικος
    18 Σεπτεμβρίου 2018 at 17:56 — Απάντηση

    Ο νηστικος καρβελια ονειρευεται και μαλιστα ερημην του Φλουδα που οντως αντεχει στην κομματικη πρεσσα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.