HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔιαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία – Στο Καρνάγιο

Διαβάζοντας μια παλιά φωτογραφία – Στο Καρνάγιο

Στην ομάδα του F/B «Παλιές φωτογραφίες Ιονίων Νήσων» βρήκαμε αυτή τη φωτογραφία με ελλιπή στοιχεία. Ο Αντώνης Φωτεινός μας βοήθησε να την διαβάσουμε και τον ευχαριστούμε.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Καρνάγιο στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Το καρνάγιο εκείνη την εποχή βρισκόταν έξω από το Κάστρο της Αγίας Μαύρας δίπλα στο πέραμα της εποχής (σημερινή γέφυρα).

Αντίγραφο από 1

Ιδιοκτήτης της επιχείρησης τότε ήταν ο Χρήστος Φωτεινός πατέρας του Αντώνη. Εικονίζεται στη φωτογραφία με το Νο (1). Πίσω του ακριβώς, βρίσκεται ο καλλιτέχνης της παρέας. Δείχνει να ζωγραφίζει αλλά στην πραγματικότητα βάφει. Είναι ο Χρήστος Καραβίας (2). Στο Νο (3) εικονίζεται ο Απόστολος Καραβίας, αδελφός του Χρήστου. Και στο Νο 4 ο ο εξάδελφος τους Νίκος Καραβίας

Ο κύριος με το τσιγάρο στο Νο (5) είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Ήταν από τη Ζαβέρδα και το σκάφος ονομαζόταν «Άγιος Νικόλαος».

(Τα 2 αδέλφια της φωτογραφίας είναι τα αδέλφια της θρυλικής Βέρας Καραβία. Για πολλά χρόνια γύριζε το συρματόσκοινο για να μετακινείται το πέραμα της εποχής)

Σχετικά άρθρα:
Τότε και τώρα
Μια Βέρα σ’ ένα πέραμα, μια εποχή, σ’ έναν τόπο
Το «πέραμα» της Λευκάδας από το 1930 μέχρι το 1964

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ένα ηλιοβασίλεμα της Θεοδώρας Γεωργάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.