HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιακήρυξη υποψηφίων «Αγωνιστικής συσπείρωσης» για τις εκλογές στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

Διακήρυξη υποψηφίων «Αγωνιστικής συσπείρωσης» για τις εκλογές στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9 00π.μ. έως 5 00μ.μ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το Δ.Σ του νοσοκομείου έχει ως αποστολή να εφαρμόζει και να εξειδικεύει τις αποφάσεις του Υπουργείου , την πολιτική της κυβέρνησης και της κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την Υγεία. Πρόκειται λοιπόν για κρατικό μηχανισμό, που υλοποιεί την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική, η οποία στο χώρο της υγείας συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: νοσοκομείο-επιχείρηση που πουλάει εμπόρευμα με στόχο το κέρδος – υγειονομικός λάστιχο με μειωμένα δικαιώματα και αυξημένες υποχρεώσεις και ασθενής – πελάτης με πρόσβαση στην υγεία όσο του επιτρέπει το πορτοφόλι του.

Η μειοψηφική παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων και των γιατρών δείχνει την αντιδημοκρατική φύση του θεσμού και τον πραγματικό του ρόλο. Παρότι οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτό το όργανο μειοψηφούν, υπάρχει η δυνατότητα οι εκπρόσωποι τους στο Δ.Σ. να ενημερώνονται σχετικά εγκαίρως για φλέγοντα ζητήματα και να παρεμβαίνουν τόσο στο Δ.Σ., αλλά κυρίως να ενημερώνουν έγκαιρα τα συνδικαλιστικά μας όργανα, αυξάνοντας σημαντικά τα αγωνιστικά αντανακλαστικά των σωματείων πράγμα, που ίσως είναι και το πιο σπουδαίο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει το πόσο σπουδαίο είναι να υπάρχει άμεση διασύνδεση μεταξύ των εκλεγμένων στο Δ.Σ. και των συνδικαλιστικών οργάνων, αποτελεί το πρόσφατο συμβούλιο την 13/7/2018 και την ακαριαία αντίδραση του αναπληρωτή εκπροσώπου των εργαζομένων και προέδρου του σωματείου, μπροστά στη μεθόδευση για απόλυση επικουρικής παιδίατρου με fast track διαδικασίες. Η άμεση αγωνιστική αντίδραση του σωματείου, η ενημέρωση του Υπουργείου από την ΟΕΝΓΕ, η παρέμβαση της ΕΙΝΗ και εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ, απέτρεψαν την απόλυση, δείχνοντας με υποδειγματικό τρόπο πως η οργανωμένη πάλη φέρνει νίκες!!!

Το επόμενο διάστημα κατά κύριο λόγο το Δ.Σ θα το απασχολήσει η εφαρμογή των πολιτικών επιλογών της «μεταμνημονιακής εποχής» όπως ονομάζει η κυβέρνηση, με τα 3 μνημόνια και τους νόμους που ψηφίστηκαν όμως, να είναι σε πλήρη ισχύ και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – Κυβέρνησης – Υπουργείου για την παραπέρα λειτουργία του νοσοκομείου ως επιχείρηση.

Μέτρα και αποφάσεις που θα υλοποιηθούν και θα εξειδικευτούν είναι:
Ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας συνδεδεμένος με την αξιολόγηση που θα έχει στόχο την σύνδεση του μειούμενου μισθού με την παραγωγικότητα.

Οι νέες κρίσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών.
Η ακόμα πιο βίαιη προσαρμογή της λειτουργίας του νοσοκομείου στους μειωμένους προϋπολογισμούς και το μειωμένο προσωπικό την ώρα που η προσέλευση των ασθενών στο νοσοκομείο αυξάνεται κατακόρυφα.
Η λειτουργία του νέου νοσοκομείου με αβέβαιες όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας του ως δημόσια δομή υγείας και της στελέχωσή του με επαρκή μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες ανάπτυξής του.

Η προετοιμασία εφαρμογής της Ε.Σ.Α.Ν. που μετονομάστηκε σε ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ. Α.Ε. και η εφαρμογή των νέων Κ.Ε.Ν. και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, με στόχο το νέο νοσοκομείο να γίνει κερδοφόρος πωλητής υπηρεσιών σε ιδιώτες και ασφαλιστικές εταιρίες, με προτεραιότητα την ανάπτυξη υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού και κερδοφόρων εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν: φθηνό εργατικό δυναμικό παντού, για να είναι ανταγωνιστική η λειτουργία του νοσοκομείου – επιχείρηση, ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας και υγειονομικούς που θα αποδέχονται τον ρόλο του «εμπόρου» – υγείας που θα εξυπηρετεί τους αγοραστές «πελάτες» – ασθενείς.
Οι συνεχιζόμενες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης ( κατά 325 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία και 200 εκ. στον ΕΟΠΠΥ το 2018) και η αντικατάστασή της από το χαράτσωμα των ασφαλισμένων με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τις άμεσες πληρωμές των ασθενών, θα έχει σαν συνέπεια τη λειτουργία του νοσοκομείου – επιχείρηση που θα πληρώνει τους εργαζόμενους του, όταν και όποτε εξασφαλίζει έσοδα. Και αποτελεί μια πικρή εμπειρία για πολλούς υγειονομικούς (επικουρικούς- συμβασιούχους) που σε πολλά νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι και σε διαρκή ομηρία, γεγονός που αποκαλύπτει πλέον σε όλους τους εργαζόμενους καθαρά, το τι μας ετοιμάζουν!!

Πάνω από όλα προϋποθέτουν συμβιβασμένους και πειθήνιους εκπροσώπους εργαζομένων και σωματεία, ώστε να κουκουλώνονται οι σχεδιασμοί τόσο σε επίπεδο Διοίκησης όσο και κεντρικά, να επαναπαύονται οι εργαζόμενοι και να προτάσσονται ως κύρια, εντελώς δευτερεύοντα ζητήματα.

4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στα 4 χρόνια διαρκών αγώνων για μικρά και μεγάλα προβλήματα προσπάθησαν με τον πιο συγκροτημένο τρόπο να αντιπαρατεθούν και να αποκαλύψουν στους εργαζόμενους τις αντεργατικές κατευθύνσεις του υπουργείου που υλοποιούσαν οι Διοικήσεις.

Ανάδειξαν τα προβλήματα τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων, ποικιλοτρόπως, γνωστοποιώντας τα σε όλη τη χώρα και διεκδικώντας την επίλυση τους. Αποκάλυψαν σε εργαζόμενους, ασθενείς και λαό αυτό που όλοι οι άλλοι συνδικαλιστές τους αποκρύβουν, το μεγάλο σχέδιο του μετασχηματισμού των νοσοκομείων σε κρατικές επιχειρήσεις Α.Ε. όπου σε συνθήκες ανταγωνισμού με άλλα νοσοκομεία και με τον ιδιωτικό τομέα υγείας θα αναζητούν πόρους για να λειτουργήσουν , «εξοντώνοντας» τους εργαζόμενους και παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους περιθαλπόμενους ανάλογα με το πορτοφόλι τους
Σε συνθήκες μεγάλης υποχώρησης του κινήματος, απογοήτευσης και μοιρολατρίας με την επιλογή της ατομικής λύσης να κυριαρχεί στους εργαζόμενους , η υποδειγματική πρωτοπόρα στάση, αγωνιστικότητα και θάρρος, των εκπροσώπων της «αγωνιστικής συσπείρωσης» αφήνει παρακαταθήκη στους εργαζόμενους για τους μεγάλους αγώνες ανατροπών, που θα έρθουν έτσι και αλλιώς.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (2014-2016) ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Στα δύο χρόνια και κάτι μήνες παρουσίας στο Δ.Σ., ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόεδρος του σωματείου προσπάθησε με τον πιο οργανωμένο τρόπο να αντιπαρατεθεί με τις κατευθύνσεις του υπουργείου που εξειδικεύονταν στο Δ.Σ.

Δεν έδωσε κανένα άλλοθι συναίνεσης στους σχεδιασμούς της διορισμένης πλειοψηφίας του Δ.Σ. με αποκορύφωμα την αντιπαράθεση για την εφαρμογή της αξιολόγησης του 2014 και την καταψήφιση των κουτσουρεμένων προϋπολογισμών του 2015 -2016

Μετέφερε τα προβλήματα τμημάτων και κλινικών στο Δ.Σ. και έθετε μπροστά στις ευθύνες τους τα μέλη του, που προσέγγιζαν στο σύνολο τους τα ζητήματα του νοσοκομείου όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες , αλλά της προσαρμογής στις εντολές του Υπουργείου, ασχέτως των επιπτώσεων που είχαν οι αποφάσεις τους .
Οργάνωσε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. με συμμετοχή των εργαζομένων για μικρά και μεγάλα προβλήματα. Στήριξε και υπερασπίστηκε αιτήματα των συναδέλφων.

Ενημέρωνε και έθετε τα ζητήματα που συζητούνταν στο Δ.Σ του νοσοκομείου, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου, στις γενικές συνελεύσεις και στους συναδέλφους στα τμήματα.
Συγκρούστηκε με αυθαιρεσίες της Διοίκησης έναντι εργαζομένων.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΦΕΝΑΚΗ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Όλοι όσοι μετέχουμε στην εκλογική διαδικασία κάτι υπηρετούμε και κάπου αποσκοπούμε.
Εμείς, ως υποψήφιοι της «αγωνιστής συσπείρωσης» διατυπώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και ποιοι είναι οι στόχοι μας, αλλά και ποιανών τα συμφέροντα φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε την επόμενη των εκλογών. Άλλωστε και η πορεία μας στο εργατικό – λαϊκό κίνημα δείχνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως σκοπός μας είναι να γίνουμε η φωνή των εργαζομένων και ιδιαίτερα των πιο καταπιεσμένων και των πιο ευάλωτων και μέσα στο Δ.Σ.

ΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ !

ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !!

Η μόνη πραγματική διέξοδος είναι η οργανωμένη πάλη ενάντια την αντιλαϊκή πολιτική για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων.
Στις 20 Αυγούστου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Για εκπρόσωπο των Ιατρών Για εκπρόσωπο των εργαζομένων
Κύρλα Κώστα                                                    Βεργίνη Χρήστο
(Καρδιολόγο)                                     (Νοσηλευτή Αιμοδοσίας)

Προηγουμενο αρθρο
Το παρδαλό Πόρτο κατσίκι!
Επομενο αρθρο
Ενημερωτικό Δελτίο Οικονομικής Επιτροπής 13-8-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.