HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔιεθνές πρόγραμμα PISA 2018 αξιολόγησης μαθητών- Ποιο σχολείο επιλέχθηκε από την Λευκάδα

Διεθνές πρόγραμμα PISA 2018 αξιολόγησης μαθητών- Ποιο σχολείο επιλέχθηκε από την Λευκάδα

Το Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών (Programme for International Student Assessment) είναι μία Εκπαιδευτική Έρευνα που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια (από το 2000 έως σήμερα) και που υλοποιείται από διεθνή ερευνητικά ιδρύματα (PISA Consortium) υπό την οργάνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) και τη συνεργασία των συμμετεχουσών στην Έρευνα χωρών.

Κύριος στόχος του Προγράμματος PISA είναι η αξιολόγηση του εύρους των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών που βρίσκονται στο τέλος της Υποχρεωτικής τους Εκπαίδευσης, βάσει των οποίων διαμορφώνεται, σε σημαντικό βαθμό, η ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή τους στις σύγχρονα δομημένες κοινωνίες.

Στη χώρα μας η έρευνα PISA 2018 θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 31 Μαρτίου 2018 και θα συμμετάσχουν 268 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και Επαγγελματικά Λύκεια.

Τα σχολεία έχουν επιλεγεί με στρωματοποιημένη τυχαία δειγματοληψία και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική.

Η Λευκάδα συμμετέχει με το 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ.

Υπόλοιπες ΔΔΕ Ιονίου:

ΔΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: 2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑ.Λ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 5ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΞΩΝ (ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ).

ΔΔΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: 1o ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑ.Λ. ΙΘΑΚΗΣ, 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ – ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ, ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Η έρευνα που αποτελείται από ένα γνωστικό τεστ και ένα ερωτηματολόγιο θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των σχολικών μονάδων.

Τα γνωστικά πεδία που διερευνώνται είναι η Κατανόηση Κειμένου, τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες και, για τη φετινή διεξαγωγή, το πεδίο Γνώσεις και Ικανότητες του Πολίτη του Κόσμου.

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Η κακοκαιρία «σάρωσε» Κέρκυρα και Ηπειρο- Αποκλεισμένα χωριά [εικόνες - βίντεο]
Επομενο αρθρο
Οι Βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη στην κεντρική αγορά της Λευκάδας το 1948

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.