HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιεπιστημονικό σεμινάριο «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»

Διεπιστημονικό σεμινάριο «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»

«Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα»
Διεπιστημονικό σεμινάριο γνωριμίας με τον τόπο μας – περίοδος δεύτερη

Η τοπική μας Εκκλησία, επιθυμώντας να συμβάλει στην ολόπλευρη καλλιέργεια των νέων ανθρώπων και να παράσχει δημιουργικές διεξόδους, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα διεπιστημονικό σεμινάριο, με τίτλο: «Διαδρομές Ιστορίας και Τέχνης στη Λευκάδα» και προσκαλεί εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, νέους επιστήμονες και γενικά κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν σε αυτό.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με τον τόπο μας εις βάθος, η κατανόηση επιμέρους πτυχών της ιστορικής και κοινωνικής του διαδρομής, η ανάδειξη και εκτίμηση του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματος και των φυσικών του χαρίτων, αλλά και η αναζήτηση τρόπων για την περαιτέρω μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας που θα αποκτηθεί στον περίγυρό μας –οι εκπαιδευτικοί, στους μαθητές κ.ο.κ.

Οι εισηγήσεις – παρουσιάσεις των πεπειραμένων και καταξιωμένων ομιλητών, με σημείο αναφοράς πάντοτε τη Λευκάδα μας, καλύπτουν έναν ευρύ κύκλο θεματικών πεδίων: Ιστορία, Αρχαιολογία, Γλωσσολογία, Αρχιτεκτονική, Τεχνολογία υλικών, Μηχανική υλικών και κατασκευών, Λογοτεχνία, Φωτογραφία κ.ά. Προβλέπεται μάλιστα να αναπτυχθούν και άλλες ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις.

Το σεμινάριο αρχίζει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί, συν Θεώ, την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κατά κανόνα ημέρα Τρίτη στην «Καταφυγή» (οδ. Μεγανησίου 5, Λευκάδα – έναντι Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου), ενώ θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για πρακτικούς λόγους, μπορούν να γίνουν δεκτοί μέχρι είκοσι πέντε (25) συμμετέχοντες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 23) και το Διευθυντή αυτού, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265).

Λευκάδα, 18 Ιανουαρίου 2020

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Προηγουμενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: συλλαλητήριο 25 Γενάρη ενάντια στις Αμερικανονατοϊκές βάσεις
Επομενο αρθρο
Η κεντρική πλατεία είναι τεράστια!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.