HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔιοίκηση Νοσοκομείου Λευκάδας: ουδέποτε μεθοδεύτηκε ή αποφασίστηκε Διακοπή Σύμβασης – Επικουρικού Ιατρού

Διοίκηση Νοσοκομείου Λευκάδας: ουδέποτε μεθοδεύτηκε ή αποφασίστηκε Διακοπή Σύμβασης – Επικουρικού Ιατρού

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Ταχ. Δ/νση: Αρ. Βαλαωρίτη 24
Ταχ. Κωδ. : 31100 ΛΕΥΚΑΔΑ
Τηλέφωνο : 2645 3 60267
Fax : 2645 0 25377

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε να δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου στηριγμένη σε ψέματα , ανακρίβειες και φανταστικές υποθέσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά με διαστρέβλωση αυτής.

Συγκεκριμένα, ουδέποτε μεθοδεύτηκε ή ακόμα περισσότερο αποφασίστηκε Διακοπή Σύμβασης – Επικουρικού Ιατρού που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν ενημέρωση και συζήτηση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου για εξεύρεση λύσης εξαιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς Επικουρικής Ιατρού του Νοσοκομείου μας, για την οποίο υπήρχαν τόσο γραπτές όσο και προφορικές καταγγελίες συνοδών μικρών ασθενών για ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά της προς αυτούς και επιπλέον μη τήρηση κατ επανάληψη του ωραρίου της.

Έφτασε μάλιστα η συγκεκριμένη ιατρός στο σημείο να απαιτεί η ώρα προσέλευσης της να είναι η 9:30 πρωινή αντί της κανονικής -νομίμου 8ης πρωινής σε αντίθεση και εις βάρος της εργασίας των συναδέλφων της, με αποτέλεσμα τις δίκαιες προφορικές αναφορές-διαμαρτυρίες του Επιστημονικά Υπευθύνου -Προϊσταμένου – του Τμήματος για κατ’ επανάληψη παράβαση του ωραρίου από την Ιατρό.

Όλες αυτές οι ελεγχόμενες παραβάσεις των συμβατικών υποχρεώσεων της Ιατρού και ο τρόπος αντιμετώπισής τους τέθηκε στο Συμβούλιο για πρώτη φορά στην Τακτική Συνεδρίαση αρ. 8 19-7-2018 και τότε αποφασίστηκε να γίνει ξανά προσπάθεια επικοινωνίας του Δ.Σ. με την Ιατρό, πράγμα που δεν κατέστη εφικτό με δική της υπαιτιότητα.

Έτσι η συζήτηση συνεχίστηκε και στο έκτακτο ΔΣ, που έγινε στις 13/7/2018, το οποίο είχε και άλλα δύο κύρια θέματα προς συζήτηση (Τροποποίηση του Προϋπολογισμού και Έγκριση Προμήθειας).

Στο τελευταίο δε Έκτακτο ΔΣ συμμετείχε με την ιδιότητα του εκπροσώπου των εργαζομένων σαν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ- αντικαθιστώντας λόγω κωλύματος το τακτικό μέλος – ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και ο οποίος πριν τελειώσει η συζήτηση αποχώρησε βιαστικά από τη Συνεδρίαση για άγνωστο λόγο.

Βιαζόταν μάλλον να μεταφέρει ή να πάρει «γραμμή» ώστε να αρχίσει την για μια ακόμη φορά επανάσταση χωρίς αιτία. Με αυτή του όμως την συμπεριφορά και τακτική μετέφερε και λάθος (?) πληροφόρηση και στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (EINH) με αποτέλεσμα να εκδώσουν και αυτά με την σειρά τους ανακοινώσεις στηριγμένες στην παραπληροφόρηση και έτσι να εκτίθενται και αυτοί.

Η αντισυμβατική συμπεριφορά και η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου της ιατρού δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τη λήψη αναρρωτικών αδειών που άρχισε να παίρνει η ιατρός.

Εξάλλου, είχε προηγηθεί η έναρξη του πειθαρχικού ελέγχου της με κλήση σε έγγραφη απολογία στις 26 Ιουνίου 2018 για καταγγελία που έγινε στις 18-06-2018.

Έτσι, ο ισχυρισμός ότι η πειθαρχική διαδικασία έχει σχέση με τη λήψη αναρρωτικών αδειών από μέρους της ιατρού είναι εντελώς ανυπόστατος και ούτε θα μπορούσε να αποτελεί λόγο έναρξης πειθαρχικής διαδικασίας και πολύ περισσότερο λόγο απόλυσης (!) το νόμιμο δικαίωμα εργαζομένου στη λήψη αναρρωτικής αδείας.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τη σειρά των γεγονότων : Καταγγελίες πολιτών – κλήση σε έγγραφη απολογία και στη συνέχεια η έναρξη αναρρωτικών αδειών.

Από τα παραπάνω πραγματικά γεγονότα αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις περί δήθεν «απόλυσης Ιατρού λόγω λήψης αναρρωτικής αδείας» για μια ακόμη φορά πέφτει στο κενό.

Οι Λευκαδίτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού βλέπουν ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν, μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, να εξασφαλίσουν και να αναβαθμίσουν την παροχή περίθαλψης και κάλυψης των Υγειονομικών αναγκών των ιδίων και των παιδιών τους και ποιοί είναι αυτοί που συνεχίζουν για συντεχνιακούς – πολιτικούς λόγους και χωρίς συναίσθηση ευθυνών να υπονομεύουν αντικειμενικά, αυτή την προσπάθεια καλύπτοντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την εκτέλεση του λειτουργήματος του εργαζομένου στο χώρο της υγείας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι , γιατροί και νοσηλευτές στην εκτέλεση του λειτουργήματός τους, όμως όπως αποδείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν, συμπεριφορές-ευτυχώς ελαχίστων- που προσβάλλουν το δικαίωμα των πολιτών για άμεση καθολική, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές ούτε να αποσιωπούνται.

Θα θέλαμε, επίσης, να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι τυχόν συνέχιση αναρρωτικών αδειών από την συγκεκριμένη ιατρό θα αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, ώστε η κάλυψη του Παιδιατρικού Τμήματος να είναι πάλι πλήρης. Το Νοσοκομείο Λευκάδας δεν πρόκειται να επανέλθει ξανά στην προ του 2015 κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε και την πρόσληψη κι άλλου Μαιευτήρα- Γυναικολόγου από 18-07-2018. Έτσι άλλη μια κλινική θα έχει πλήρη κάλυψη.

Άμεση επίσης προτεραιότητά μας είναι, μετά το τραγικό συμβάν της ξαφνικής απώλειας του Χειρουργού μας, η πρόσληψη Επικουρικού Χειρουργού.

Την επόμενη δε εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία κρίσης για τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής.

Ο στόχος μας ήταν και παραμένει η Άμεση ,Καθολική, Ισότιμη και Δωρεάν πρόσβαση των κατοίκων του νησιού σε υψηλού επιπέδου παροχών υγείας με την ειλικρινή συνεργασία των εργαζομένων του νοσοκομείου, του συνδικαλιστικού τους φορέα και του Ιατρικού του προσωπικού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου

ΜΙΧΑΣ ΣΝ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

Προηγουμενο αρθρο
Μουσικοχορευτική βραδιά στο Βαθύ Μεγανησίου
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις Γ.Ν. Λευκάδας και Ιατρικού Συλλόγου για το θάνατο του ιατρού Ρούπακα Ευάγγελου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.