HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔόξα Λευκάδας: Ένα παραλίγο θαύμα! (ανανέωση)

Δόξα Λευκάδας: Ένα παραλίγο θαύμα! (ανανέωση)

Καθόλου εύκολο δεν αποδείχτηκε το παιχνίδι για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό απέναντι στη Δόξα Λευκάδας. Στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο της Λευκάδας οι θεατές σήμερα Σάββατο (22/10) παρακολούθησαν ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Η Δόξα στρίμωξε και δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό παίζοντας εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μια ανέλπιστη εξέλιξη για την ομάδα της Λευκάδας, η οποία αποδείχτηκε ανώτερη από τον Ολυμπιακό και έχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με έναν πόντο. (94-95)

dsc_0381

Οι παίχτες της Δόξας από την αρχή κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να μην αφήσουν τον Ολυμπιακό να πάρει τα ινία του αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 26-26. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η τοπική ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος πηρέ μικρή πρωτοπορία χάρις την εμπειρία των παιχτών του.

Στα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού διατηρούνταν στα ίδια επίπεδα και μόνο όταν οι διαιτητές σφύριξαν αμυντικό φάουλ στον παίχτη της δόξας Νταβίντ Ντομπλάς και συγχρόνως τεχνική ποινή γιατί διαμαρτυρήθηκε, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 16 πόντους.

dsc_0382

Από την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου η Δόξα με μπαράζ εύστοχων επιθέσεων και εκπληκτική αμυντική λειτουργία κατάφερα 5΄30΄΄ πριν το τέλος να διαμορφώσει το σκορ σε 80-83. Το γήπεδο σειόταν από τις επευφημίες των θεατών που ενθάρρυναν με κάθε τρόπο την τοπική ομάδα, που συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό κατάφερε 1΄23΄΄ πριν τη λήξη, να προηγείται με 94-89.

Όλοι άρχισαν να ελπίζουν ότι θα γινόταν η μεγαλύτερη έκπληξη. Ο Ολυμπιακός με εύστοχο τρίποντο μείωσε τη διαφορά στους δυο πόντους (94-92). Παρόλα αυτά οι παίχτες της δόξας θα είχαν το πάνω χέρι αν ευστοχούσαν στην επίθεση. Η τελευταία επίθεση από πλευράς Σπανούλη απέτυχε η μπάλα έφτασε στον Γκριν, που με τρίποντο έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 45-52, 65-81, 94-95

Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Σκοτ 15, Ταπούτος 10, Ντόμπλας 16, Τσαλδάρης 15, Γουέλς 27, Πεταλωτής, Δεμερτζής 3, Γεωργάκης, Ψαθάς, Ρόμπινσον 8.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 8, Σπανούλης 19 (11ασ), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 10, Γκριν 13, Γιανγκ 8, Παπαπέτρου, Αγραβάνης 6, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 16.

Δόξα Λευκάδας στατιστικά: 94 πόντοι, 25/36 δίποντα (69%), 10/24 τρίποντα (41%), 14/17 βολές (82%), 21 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 14 λάθη, 9 κλεψίματα, 2 μπλοκ

Οι δηλώσεις του κόουτς Σφαιρόπουλου στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας

Δημοσιεύτηκε από Olympiacos B.C. στις Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Προηγουμενο αρθρο
Νέα υποχώρηση εδάφους στα Ιωάννινα εξαιτίας του σεισμού
Επομενο αρθρο
Οι βραβεύσεις πριν από τον αγώνα της Δόξας με τον Ολυμπιακό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.