HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕγγραφές μαθητών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Λευκάδας

Εγγραφές μαθητών στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Λευκάδας

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές μαθητών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας κατά την σχολική χρονιά 2014-15 είναι:
154
Τονίζουμε στους ενδιαφερομένους τα παρακάτω:

Στο σχολείο μας μπορούν να εγγραφούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι εργαζόμενοι, αλλά και άνεργοι πολίτες είναι απόφοιτοι, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΤΕΕ ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ ΕΠΛ ΤΕΛ (Π.Δ. 112/2013 (Π.Δ. (Α΄ 145) άρθρο 1 παρ. 9 όπως συμπληρώθηκε με το νεώτερο (Π.Δ. 79/2014)).

Οι απόφοιτοι Γυμνασίου παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών και κατά την αποφοίτηση τους αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου αλλά και πτυχίο της ειδικότητας που έχουν επιλέξει.

Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου και και των ισοτίμων με αυτό τίτλων σπουδών σύμφωνα με την πρόσφατη Υ.Α. (ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 101502/Γ2/1-7-2014) εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. προκειμένου να αποκτήσουν Πτυχίο Ειδικότητας επιπέδου 3 του ν.4186/2013 (Α΄193).

Οι απόφοιτοι μας αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο σε μία από τις παραπάνω ειδικότητες.

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ η φοίτηση είναι 4 χρόνια με μειωμένο απογευματινό ωράριο (18:00-21:35). Εάν κατά την φοίτηση τους στο 3οέτος, οι μαθητές μας αποκτήσουν προϋπηρεσία σε εργασία ανάλογη της ειδικότητας που σπουδάζουν και αποκτούν άμεσα το Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 5 και την άδεια άσκησης επαγγέλματος (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης).

Οι απόφοιτοι μας έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που επιθυμούν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

Το όριο απουσιών των μαθητών μας σε σχέση με τα πρωινά Λύκεια είναι αυξημένο (130 απουσίες)

Οι εγγραφόμενοι μαθητές δικαιούνται μεταφοράς προς το σχολείο αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 4 χιλιόμετρων από την έδρα του σχολείου.

Για τους μαθητές μας που ενοικιάζουν σπίτι με σκοπό την φοίτηση τους στο σχολείο, χορηγείται επίδομα ενοικίου.

Οι απόφοιτοι μας μπορούν να συμμετέχουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Προαιρετικά οι μαθητές μας μπορούν να φοιτήσουν στην «Τάξη Μαθητείας»(Ν. 4186 του 2013). Η επιπλέον φοίτηση δίνει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα και οδηγεί ευκολότερα τον μαθητή στην λήψη άδειας άσκησης επαγγέλματος (μέσω διαδικασίας πιστοποίησης) και επομένως την άμεση έναρξη επαγγέλματος. Η φοίτηση στην τάξη μαθητείας περιλαμβάνει εκπαίδευση σε χώρο εργασίας και σε Μάθημα Ειδικότητας αλλά και Προπαρασκευαστικά Μαθήματα Πιστοποίησης στη σχολική του μονάδα.

Οι τελειόφοιτοι μας έχουν την δυνατότητα διεκδίκησης υποτροφιών του ΙΚΥ.

Για πληροφορίες– εγγραφές :

ΚΤΙΡΙΟ 1ΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΛΥΚΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΕΟ)

Τηλ.: 26450-23327 6936.340.340

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 18.00 – 21.30

ΑΦΙΣΣΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ-page-001

Προηγουμενο αρθρο
Το δράμα των Σύριων στο Άκτιο συνεχίζεται
Επομενο αρθρο
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μην τολμήσετε ούτε να πλησιάσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.