HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Λευκάδα

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Λευκάδα

Τέσσερις (04) διακινητές, μέλη κυκλώματος που διακινούσε παράνομα μετανάστες από τη χώρα μας στο εξωτερικό, καθώς και πενήντα (50) παράνομοι μετανάστες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στην Λευκάδα από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικών ερευνών, ακινητοποιήθηκαν πλησίον της πλωτής γέφυρας Λευκάδος, σε συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κλιμακίου στελεχών του τμήματος Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, δύο (02) Φ/Γ οχήματα τύπου VAN, καθώς και ένα (01) ακόμη Ι.Χ.Ε. όχημα κατόπιν σύντομης καταδίωξης.

Συνελήφθησαν, ένας 40χρονος, ένας 41χρονος και δύο (02) αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές καθώς και πενήντα (50) μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στα ανωτέρω οχήματα.

Αναφορικά με την μεθοδολογία δράσης του κυκλώματος προέκυψε ότι, τα μέλη του, μετέφεραν μετανάστες με τα Φ/Γ οχήματα τύπου VAN, από την Αθήνα στην Λευκάδα με σκοπό να τους προωθήσουν παράνομα με ιδιωτικό σκάφος στην Ιταλία.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω τέσσερα (04) οχήματα καθώς και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, ενώ αναζητούνται ο αλλοδαπός συνοδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος ο οποίος διέφυγε της σύλληψης καθώς και δύο (02) αλλοδαποί, φερόμενοι ως ιδιοκτήτες των Ι.Χ.Ε. οχημάτων.

503

500

501

Προηγουμενο αρθρο
Αποτελέσματα Εκλογών στο Σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ο μαγικός κόσμος του Χαρούκι Μουρακάμι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.