HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕξωτερική Αξιολόγηση Εμπειρογνωμόνων για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Εξωτερική Αξιολόγηση Εμπειρογνωμόνων για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

18 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαιρετικά θετική για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Εμπειρογνωμόνων

«Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων παρέχει πολύ καλές ακαδημαϊκές και ερευνητικές προοπτικές στους φοιτητές του και έχει καταστεί αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος με την ευρύτερη εθνική και ευρωπαϊκή κοινότητα» αναγράφει η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και αξιολόγησε ως ιδιαιτέρως θετικό το έργο που γίνεται στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων τα τελευταία χρόνια.

Σε άλλο σημείο της Έκθεσης, οι αξιολογητές διαπιστώνουν ότι «το Ίδρυμα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας» και «έχει καταστεί ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο στα τρία νησιά που λειτουργεί συμβάλλοντας στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή τους».

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μήνες διεξήχθη στην Κεφαλονιά η διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από ειδική Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων που όρισε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.). Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απαρτιζόταν από τον Ομότιμο Καθ. Δημήτριο Σπίγγο από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο (ΗΠΑ), τον Καθ. Πέτρο Βαμβακά από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (ΗΠΑ), τον Καθ. Σπύρο Οικονομίδη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (ΗΠΑ), τον Καθ. Διονύσιο Κλάδη, ομότιμο Καθηγητή του Παν. Πελοποννήσου και ειδικού εμπειρογνώμονα του Παν. στο Κατάρ και από τον Ομότιμο Καθ. Χρήστο Ολύμπιο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για μια ολόκληρη εβδομάδα η Επιτροπή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Κεφαλονιά και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τη Διοίκηση, τα μέλη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος (ΜΟΔΙΠ), το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, τους φοιτητές και τους αποφοίτους καθώς επίσης και με τους τοπικούς φορείς που συνεργάζονται με το ΤΕΙ. Παράλληλα, η Επιτροπή επικοινώνησε μέσω τηλεδιασκέψεων με το προσωπικό, τους φοιτητές και τους φορείς των νησιών της Ζακύνθου και της Λευκάδας, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Η Έκθεση Αξιολόγησης ικανοποιεί τη Διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, δεδομένου ότι αποτυπώνει με σαφήνεια την εικόνα του Ιδρύματος. Αναδεικνύει, επίσης, τα θετικά στοιχεία και επισημαίνει τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Ομόφωνα, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να αξιοποιήσει πλήρως τις ιδιαίτερα εποικοδομητικές προτάσεις που κατατέθηκαν από τους αξιολογητές μέσω της συγκεκριμενοποίησής τους σε ένα κείμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ιδρύματος που θα εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Προηγουμενο αρθρο
Η Αριστερή Παρέμβαση Καθηγητών Λευκάδας καλεί στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ
Επομενο αρθρο
Αίτημα βουλευτή Θανάση Καββαδά σχετικά με ρύθμιση φορολογικών οφειλών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.