HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕορτή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών και χειροθεσία νέου πνευματικού

Εορτή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών και χειροθεσία νέου πνευματικού

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, εορτάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην ενορία Καρυωτών, στο όνομα των οποίων τιμάται ο ιερός ενοριακός ναός. Το απόγευμα του Σαββάτου εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας. Τη διακονία του λόγου υπηρέτησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Δέλλας, ο οποίος και προεξήρχε εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. Ακολούθησε η ιερά λιτάνευση της εικόνος των Αρχαγγέλων στην κεντρική πλατεία του χωριού, υπό των παρισταμένων ιερέων, των αρχών, των νέων του χωριού ντυμένων με παραδοσιακές στολές και των ευλαβών προσκυνητών. Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών διανεμήθηκαν ο άρτος, τα «εσπερινά» και τα γλυκά των κυριών της ενορίας προς όλους τους προσκυνητές.

U
U

Το πρωί των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Θεόφιλος. Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων. Το θείο λόγο διεκόνησε ο ιερολογιώτατος διάκονος π. Χριστοφόρος Αραβανής υπεύθυνος Γ.Φ.Τ. της Ι.Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής καθώς και στους τιμώμενους χορούς πασών των επουρανίων Δυνάμεων.

U
U

25

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος χειροθέτησε σε πνευματικό, τον άξιο εφημέριο του ιερού ναού εκπαιδευτικό π. Νεκτάριο Μάλφα. Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αφού πρώτα αναφέρθηκε στη διακονία των αγγέλων και των ιερέων στην Εκκλησία, με την ευκαιρία της χειροθεσίας, τόνισε το έργο και την αποστολή του πνευματικού ζητώντας από το νέο πνευματικό την επιμέλεια και την αφοσίωσή του στο δύσκολο αυτό λειτούργημα. Στη σύντομη αντιφώνησή του, ο π. Νεκτάριος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και παρεκάλεσε κλήρο και λαό να προσεύχονται υπέρ ευοδώσεως κι ενισχύσεώς του στη νέα επιπρόσθετη αποστολή που του ανέθεσε η Εκκλησία δια των τιμίων χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Σύσσωμο το εκκλησίασμα αναφώνησε το «Άξιος» στον νεοπροχειρισθέντα πνευματικό.

31

Ακολούθησε η Δοξολογία προς τιμήν των Αρχαγγέλων προστατών της Αεροπορίας με τη συμμετοχή ιερέων της ευρύτερης περιοχής, του βουλευτή Λευκάδος κ. Αθανασίου Καββαδά, του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος, κου Θεοδώρου Χαλικιά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κου Γεωργίου Γεωργάκη, του κου Διοικητού της Αεροπορίας (4ης ΜΣΕΠ) κ. Σωτηρίου Αναγνωστοπούλου και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού μας.

Προηγουμενο αρθρο
Τα πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Επομενο αρθρο
Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Γιατί να απεργήσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.