HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕπίσκεψη καναλιού – δημοσιογράφων από τη Ρουμανία σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά & Ιθάκη

Επίσκεψη καναλιού – δημοσιογράφων από τη Ρουμανία σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά & Ιθάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ Τ.Ο ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕ ΛΕΥΚΑΔΑ- ΜΕΓΑΝΗΣΙ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ & ΙΘΑΚΗ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας, διοργανώθηκε πολύπλευρα σημαντικό ταξίδι εξοικείωσης με σκάφος αναψυχής σε Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι και κοντινές περιοχές κατά το διάστημα 10-17 Ιουνίου με τη συμμετοχή 6 δημοσιογράφων και ενός εκπροσώπου του tour operator Aerotravel, ο οποίος συνδέει τα τελευταία χρόνια με πτήσεις charter το Βουκουρέστι με το Άκτιο και δραστηριοποιείται κυρίως στην Λευκάδα.

Το σκάφος παραχωρήθηκε δωρεάν από την εταιρεία “Katopodis yachting”, με πλήρωμα και όλα τα έξοδα κίνησης, από την εταιρεία ‘Ionian Activities’ για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού και την προβολή των παραπάνω τουριστικών προορισμών του Ιονίου, στην αγορά της Ρουμανίας.
Στο ταξίδι συμμετείχαν τα παρακάτω ΜΜΕ:
To τηλεοπτικό δίκτυο ‘Antena 1’ Ρουμανίας (2ο σε τηλεθέαση στη Ρουμανία, 1.500.000 θεατές το λεπτό και 20-24% μερίδιο στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης).
2) Η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘National Geographic Traveler’ Ρουμανίας (το σημαντικότερο ταξιδιωτικό περιοδικό στη Ρουμανία με πολύ ποιοτικά άρθρα και φωτογραφίες), οι αναγνώστες του οποίου είναι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνότερα, καθώς επίσης το διαβάζουν όλα τα στελέχη της ταξιδιωτικής αγοράς.
3) Το περιοδικό “Libertatea pt. femel”, κυκλοφορίας 46.000 τεύχη την εβδομάδα. Ποιοτικό περιοδικό που ανήκει στον διεθνή όμιλο “Ringier” και απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες.
4) Το “Economica.net”, ενημερωτικό site για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, με 140.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα.

Τέλος, συμμετείχε στην αποστολή η κ. Alina Nicole, διευθύντρια Ανάπτυξης ( project manager ) του t.o. ‘Aerotravel’, ενός σημαντικού και ανερχόμενου γραφείου που πραγματοποίησε φέτος μια πολύ δυναμική και πρωτότυπη καμπάνια προβολής της Ελλάδας και προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητες του στη χώρα μας.

Ως γνωστόν, η Ρουμανία τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε κατ εξοχήν Χώρα υποδοχής επενδύσεων, με αποτέλεσμα την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και κατ επέκταση την ενίσχυση των εισοδημάτων των κατοίκων.
Από την Χώρα αυτή τα Ιόνια Νησιά δέχονται τόσον αεροπορικώς, όσον και οδικώς μεγάλο αριθμό επισκεπτών, αλλά και η στροφή στο θαλάσσιο τουρισμό είναι ανοδική.

Ενέργειες και δράσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια, μεταξύ της Π.Ι.Ν. και του Γραφείου Ε.Ο.Τ., όπως η παραπάνω, αλλά και πέρυσι με workshop στο Βουκουρέστι με την συμμετοχή 105 Τουριστικών Πρακτόρων και Tour Operators, αλλά και με την επιτόπιες επισκέψεις (Fam Trips) αρκετών δεκάδων από αυτούς στα νησιά μας, έχουν προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική στο ρεύμα τουριστών από τη Χώρα αυτή προς τα νησιά μας.

Οι επιχειρήσεις που προσέφεραν και σε αυτήν την αποστολή είναι αρκετές και τις οποίες η Π.Ι.Ν ευχαριστεί. Πέραν της “Ionian Activities”, και της “Katopodis Yachting”, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Μανώλη Θερμό, το εστιατόριο “Margarita” (κ. Μαργαρίτα Νησιώτη) στη Λευκάδα, το γνωστό εστιατόριο “της Τασίας” στο Φισκάρδο και το “Theodora’s Cafe” επίσης στο Φισκάρδο και το Ξενοδοχείο “ΜΕΝΤΩΡ” στο Βαθύ Ιθάκης, καθώς και τον Έπαρχο κ. Σπύρο Τσιντήλα για την φροντίδα και ξενάγηση των επισκεπτών.

Τέλος ευχαριστούμε το Γραφείο Ε.Ο.Τ Ρουμανίας για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο κ. Γιώργο Σταφυλάκη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Πανηγύρι Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι
Επομενο αρθρο
Ο ρόλος του κοινοτικού συμβουλίου στην πόλη της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.