HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΕπίσκεψη στην Αεροπορική Βάση του Ακτίου

Επίσκεψη στην Αεροπορική Βάση του Ακτίου

Ανοιχτή για το κοινό είναι από χτες και μέχρι την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου η Αεροπορική Βάση του Ακτίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την γιορτή του προστάτη της Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (Α/Απ Ακτίου) είναι μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας και υπάγεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Η μονάδα διαθέτει τη Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, τη μόνη που υπάρχει στην Ελλάδα. Επίσης, στο χώρο του Α/Απ Ακτίου σταθμεύουν τα νατοϊκά αεροσκάφη E-3 AWACS.

Η ιστορία της ξεκινάει το 1958, με τη δημιουργία των εγκαταστάσεων της μονάδας. Εν συνεχεία, το 1974, η μονάδα πήρε την ονομασία 131 Σμηναρχία Μάχης. Έπειτα από την αναδιοργάνωση του 2015, η μονάδα μετασχηματίστηκε και μετονομάστηκε σε «Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου».

Η επισκεψιμότητα της Βάσης ήταν μικρή την Κυριακή πριν από το μεσημέρι που βρεθήκαμε εκεί. Στο χώρο λειτουργεί μια πολύ ενδιαφέρουσα στατική έκθεση υλικού και αεροσκαφών. Είχαμε επίσης τη δυνατότητα να δούμε από κοντά ένα αεροσκάφος αναγνωριστικό RF-4 και ένα αναχαιτιστικό Mirage -166.

Οι μέρες και οι ώρες επίσκεψης για το κοινό της Βάσης για τις επόμενες 3 μέρες:

Προηγουμενο αρθρο
Μια απολαυστική αθλητική γιορτή σ’ έναν τόπο αγαπημένο!
Επομενο αρθρο
Να λειτουργήσουν τα Σχολικά Συμβούλια ζητά η Ένωση συλλόγων γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.